Dolandırma sonrası icra tikibi
Öncelikle herkese selamlar.
Uzun mesajım için şimdiden özür dilerim. Yaşadığım ve içinden çıkamadığım için tecrubeleeinize ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var.
2016 yılında görüştüğüm kız arkadaşım ihtiyaçları için benden borç para istedi. İstemiş olduğu rakamlar beni aştığı için kendisine tefeciden alabileceğimi yalnız yıllık faiz %20 istediklerini belirttim ve o da kabul etti. Bu olay defalarca tekrarlandı . borcu 2 yıl sonra (2018) yılı içerisinde ödeyeceğini belirtti. Elimde tüm yazışmalar , aldığım parayı hesabına gönderdiğim banka dekontları, bpexu ftüm borcu faizi ile beraber kabul ettiğiğine dair yazışmalar mevcut. Aynı yıl içerisinde tartışmalı ayrıldık ve ayrılırken borcu ödemeyeceğini bununla beraber hakaret, tehdit ve küfür içerikli mesajlar ile tarafımı engellemiştir. Bende olayom hemen ardından avukata başvurdum. Dolandırıcılık , hakaret ve tehditten dava açacağını dosya masraflı için 3250 TL masraf bedeli olduğunu söyledi. Parayı elden verip sözleşme yapmadan bulunduğum ilden ayrıldım. Sonrasında elimdeki deliller il beraber icra dairesine giidip "ilamsız takip" dilekçesi verip icra dosyası açtık. İcra borcu kesinleşti fakat adına hiç bir şey olmadığı için işlem yapamadık. Bugün de avukatın vermiş olduğu dilekçeye savcılıktan "kovyşturmaya gerek yok " gibisinden bir cevap gelmiş. Avukatım omca delile rağmen böyle saçmalık olmaz diye karara itiraz edeceğini belirtti. Elim kolum bağlı bir şey yapamıyorum. Sistemin ve adaletin yok olduğuna mı yanayım yoksa onlarca yediğim küfür , hakaret ve tehdite mi yanayım. Adalet suçluyu savunma noktasına kadar gelmiş. Bu konu hakkında nasıl bir yol izlemeliyim yardımlarınızı bekliyorum . cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar
Cevap: Dolandırma sonrası icra tikibi
Bu tehdit ve küfürleri nasıl yaptı? SMS ya da whatsapp ile mi? Bunlar sizde duruyor mu?
Para olayı için ise "suçlu" değil de "borçlu" demek daha doğru. Onda da sanırım senet gibi bir evrağınız yok. Borcunu ödediğini iddia ederse ispatlayabilecek bir durumunuz yok. Hukuktan yardım alabilmek için, işlerimizi yaparken de hukuğa uygun olarak yapmalıyız.
Şenol bey merhaba.
Yazışmalar Facebook messanger üzerinden oldu. 1 yılı aşkın zaman bu platform üzerinden yazışıyorduk. Tüm bu olayların içeriğine ait yazışmaların ekran görüntüsü mevcut. Hem icraya hemde savcılık dilekçesi eklerine konulmuştu. İcranın yaptığı tebligata itiraz vb. Cevap gelmedi. Bu süre içerisinde kendisine tanınan resmi itiraz zaman dilimini aştığı için icra kesinleşti. Fakat dediğim gibi herhangi bir kaydı olmadığı için işlem yapamıyoruz. 2 ayda bir gidip işe girmişmi veya üzerinde araç vb. Birşey varmıdır diye kontrol ediyorum ama nafile. Tek umudum savcılığın borçlu hakkında vereceği karardaydı. Verilen bu parayı resmi yollardan geri almanın çabası içerisinde alternatif yol aramaktayım. Bu sebeple forumda paylaştım.
Borca itiraz etmediğiz için borç kesinleşmiş.Orda sıkıntı yok.Kendi rızanızla verdiğiniz paralar şu anlattığınızla dolandırıcılık değil ancak alacak verecek meselesi olarak değerlendirilebilir(ki savcılıkta öyle değerlendirmiş).Olmayan bir şeyi alamayacağınız için verdiğiniz miktarlarda avukata verdiğiniz para da(zaten bunu karşıdan alamazsınız) gitmiş gibi duruyor.Karşıdan kesinleşen icra için sürekli icra dairesine gidip işe girmesini ummak dışında yapacak bir şey yok.
Engin bey açıklamanız için teşekkür ederim. Bu konu hakkında konu ile ilgilenmesi için avukata gittim ve avukatta bu delillerle nitelikli dolandırıcılıktan dava açılabileceğini söyledi. Bende bu sçze istinaden delilleri kendisine verip avukatlık ücretini verdikten sonra ayrıldım. Sanırım birazda avukatımın bilinçli veya bilinçsiz yanlış yönlendirmesine kurban oldum gibi duruyor açıklamanıza gçre. Şimdi itirazdan çıkacak sonucu bekleyeceğiz. Muhtemelen yine belirttiğiniz şekilde işe girme veya taşınmaz durumunu beklemekten başka çaremiz yok. İlgi ve alakanız için size ve şenol beye teşekkür ederim.
Genel olarak Savcılıklar alacak verecek meselelerine karışmaz.
Umarım tehdit ve hakaretten dolayı itirazınız kabul edilir..