Reklamınızı Yaptım Parayı Vermezseniz Dava Açarım
Evet değerli büyüklerim/küçüklerim. Konunun özeti tam olarak bu.
İnternet üzerinden kendi sitesinde firma reklamı yapan bir websitesi var.
Örnek vermek gerekirse, sitesinde bir sayfayı Hukuki.net Firması olarak açıyor, o sayfada Hukuki.net e ait firma bilgileri, iletişim numarası anahtar kelimeler koyuyor. Sonra hukuki.net yöneticisini arayarak sizin şöyle bir reklamınızı yaptık kabul ederseniz 200 TL ücreti var diyor.
Başıma gelen olay bu. Adam evet emek etmiş yapmış bi sayfa. Mesaj atmış bana. Olabilir siz iban numaranızı atın gün içinde ödemeyi halledelim dedim. Ama bu ilde henüz LTD. ŞTİ. kurulumu tamamlanmadığından Muhasebecimiz kesilen fatura bir işe yaramaz ödeme yapmayın dedi.
Bu adam da sürekli bastırıyor 10 gün içinde ödeme yapmazsanız yasal süreç başlatırım tebligat gelir filan. E kardeşim diyorum aramızda herhangi bir sözleşme yok, kesilen fatura yok neye göre dava açıyorsun. Telefonda whatsapptan yazdığınız "Gün içinde ödeme yapabiliriz" mesajınız ve sesli telefon görüşme kayıtlarımız var diyor.
Sesli telefon görüşmelerinde herhangi bir görüşmenin kayıt olacağına dair sinyal sesi ve uyarı mesajı yoktu habersiz kayıt edilmiş.
Konu hakkında tavsiye verebilecek biri var mı ? 200 tl için çok mide bulandırıcı bir konu malesef :(
Cevap: Reklamınızı Yaptım Parayı Vermezseniz Dava Açarım
Böyle saçma bir şey duymadım. Tabii ki hiçbir hak iddia edemez. Neye göre yasal süreç başlatacak? Bu arada konuşmanızı sizden izin almadan kayıt ettiğine göre siz de karşı dava açın. Hatta kendi yaptığı sitede sizin logonuz var ise ona da bir dava açabilirsiniz izinsiz kullanamaz.
Alıntı:
SauRon61 rumuzlu üyeden alıntı
siz iban numaranızı atın gün içinde ödemeyi halledelim dedim.
Talep edilmeyen bir hizmet verilse bile hizmeti alan bedelini ödemeyi reddedebilir. Burada benim anlamadığım neden önce ödeme yapmayı kabul ettiniz de sonradan caydınız?
Aranızda elektronik ortamda yapılan mesafeli bir sözleşme olmadığından emin misiniz?
Evet hocam kesinlikle hiçbir anlaşma sözleşme resmi belge yok. Vazgeçmemin sebebi de şu. Parayı isterken İbanı gönderdi. Fatura kesmek falan yok. Firma değil misiniz dedim şahıs firmasıyım dedi. Tamam dedim biz de il değiştirdik yeni vergi dairesinde henüz açılış olmadı. Reklam sayfasını pasife alın bizim firma açılınca ünvan gönderirim fatura kesersiniz ödemeyi yaparız. Bunu dememe rağmen, ya hocam bi insan sürekli mi arar ya parayı ne zaman yatırcaksınız diye. Araba sürüyorum arama geliyor eşimle bir şey konuşuyorum arama geliyor afedersiniz lavaboda öyle uykuda öyle. Üstüne bir de 10’gün içinde tebligat gelecek deyip duruyor.