-
Soyadı değişikliği
Evlendikten sonra kızlık soyadımı kullanmaya devam ettim. Şu anda hem kızlık soyadımı hem de eşimin soyadını kullanıyorum. Ancak iki soyadı kullanıyor olmak beraberinde sorunlar da getirdi. Yazışmalarda, belgelerde aksilikler oluyor ayrıca insanlar iki soyadına alışık olmadıkları için kızlık soyadımı ismin olarak kullanıyorlar. Soyadımdan kızlık soyadımın çıkarılmasını, sadece eşimin soyadını kullanmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor, hasim olarak nufus idaresini göstermem gerekiyor mu?
Şimdiden teşekkürler..
-
mahkemeden bu yolda karar almalısınız.
-
Cevap icin tesekkurler, diger isim degisikligi ile ilgili yazilari okudugum icin bulundugum yerdeki asliye hukuk mahkemesine basvurmam gerektigi ogrenmistim. Ancak ben daha detayli bilgi vermenizi, one surdugum sebeplerin gecerli olup olmadigini ve hasim olarak nufus idaresini gostermem gerekip gerekmedigi gibi bilgileri de ogrenmek istiyorum.
Tesekkurler
-
Arşivlerde arama yapınca benim sorumun aynısı 2004 yılında sorulmuş olduğunu gördüm, cevap olarak ise medeni kanunun 187. maddesi gösterilerek nüfus müdülüğüne bir dilekçe ile başvurularak bu değişikliğin yapılabileceği yazıyordu.
Doğrumudur cevaplayabilirseniz sevinirim.
(nüfus müdürlüğüne gittigimde mahkeme kararı istediler).