Dükkan kiracım verdiği sözde durmuyor
selamlar. oturduğum dairenin alt katını yani dükkanımı kiraya verirken tutan arkadaşa ve eşine kesinlikle içki yok dedim ister tutun ister tutmayın kabul dediler aradan bayağı zaman geçti kirayı ödemede zorlanıyorlar ve içki görüyorum masalarda söyledim müşterilerin kendilerinin getirdiğini söylediler ben bu sözlü uyarıyı kira kontratına yazmadım ve sözde durmamaları canımı çok sıkıyor ne gibi bir hakkım var neler yapabilirim yani artık gece ne gittikleri saat belli bir gün gece 1 de kapatıyor ertesi gün sabahın 5 inde böyle bir şey daha önce hiç başıma gelmedi ve kendi sesleri bir yana tavana taktıkları hapörleleri sökmelerini istedim sesten rahatsız oluyorum dedim tavandaki hapörlelerden ses olduğu gibi yukarı geliyor dedim pek oralı olan yok 2 tane küçük çocuğum var ve sabrımın sonuna geldi.
hukuki olarak hakkım nedir dükkan sahibi olarak
Cevap: Dükkan kiracım verdiği sözde durmuyor
bunu yazmayı unutmuşum balık satıyolar ızgara yapıyorlar karşımızda okul var öğrencilere öğlen yemek yapmaya çalıştılar beceremediler öğleden sonra dükkan açtıkları için.
Kiracınızı çıkarmanın yolu ödenmeyen kiralar için icra takibi yapmak.
1- Bir tahliye talepli haklı icra takibinden sonra 30 gün içinde kira borcu ödenmezse, temerrüt oluşur, derhal tahliye davası açılabilir.
2- Bir tahliye talepli haklı icra takibinden sonra 30 gün içinde kira borcu ödenirse, sonraki bir borç için ikinci kez işlem tekrarlanır. Her biri 30 gün içinde ödense bile aynı kira dönemi içinde iki farklı haklı ihtar nedeniyle kira dönemi sonunda tahliye davası açılabilir.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Kiracınızı çıkarmanın yolu ödenmeyen kiralar için icra takibi yapmak.
1- Bir tahliye talepli haklı icra takibinden sonra 30 gün içinde kira borcu ödenmezse, temerrüt oluşur, derhal tahliye davası açılabilir.
2- Bir tahliye talepli haklı icra takibinden sonra 30 gün içinde kira borcu ödenirse, sonraki bir borç için ikinci kez işlem tekrarlanır. Her biri 30 gün içinde ödense bile aynı kira dönemi içinde iki farklı haklı ihtar nedeniyle kira dönemi sonunda tahliye davası açılabilir.
teşekkürler cevabınız için.
not olarak bir madde eklemişim - Taraflar sözleşme akdine uyduğu müddetçe sözleşme süresi 5 (beş) yıldır.
bu maddeden dolayı 5 yıl sonunda kiracıyı tahliye edebilir miyim, ne yaptıysa masa tezgah söksün kiler söksün alsın götürsün yeter ki çıksın
ben bu derdi çekmek zorunda mıyım kirayı aksatmadan öderse.
5 yılın sonunda sözleşme otomatik olarak 1 yıl için aynı şartlarla yenilenir, eğer yeni bir sözleşme yapılmazsa.
Kirasını sorunsuz ödediği veya çevreyi rahatsız etmediği sürece, kendi çıkmak isteyinceye kadar veya 10 yıl doluncaya kadar ,
korkarım evet, o sizi rahatsız eden derdi çekmek durumundasınız.