İşverene geri ödenen maaşın ispatı

Merhaba asgari ücretle çalıştığım yerde 2020 tl maaş olarak kartıma yatıyor fakat işveren bizden maaşın 200-300 tl gibi belirli bir bölümünü elden geri alıyor.Bu durumu nasıl kanıtlayabilirim? sözleşmemi haklı olarak fesh edebilir miyim? geri ödemezsek mobbing uygulanacaktır.

Cevap: İşverene geri ödenen maaşın ispatı

Birçok yol olabilir ama benim başıma gelseydi, 200-300 lirayı geri vermezdim. Patron da beni işten atardı. Böylece "haklı nedenle fesih"ten bir adım fazla olarak ihbar tazminatımı da alarak çıkmış olurdum. İşten atılana kadarki süre içinde de mobbinge katlanırdım.

Alıntı:

Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı

Birçok yol olabilir ama benim başıma gelseydi, 200-300 lirayı geri vermezdim. Patron da beni işten atardı. Böylece "haklı nedenle fesih"ten bir adım fazla olarak ihbar tazminatımı da alarak çıkmış olurdum. İşten atılana kadarki süre içinde de mobbinge katlanırdım.

yorumunuz için teşekkür ederim onu bende düşündüm ancak yeterince mobbing var zaten bir de bunu kaldıramam yani.Başka yolu var mı bunun?
ayrıca işyerimizde sigara içiliyor,fazla mesai ücretleri v.s. ödenmiyor ama ödenmiş gibi imza attırılıyor daha bunun gibi birçok şey.

Mobbingden kasıt ne bilemiyorum ama, bunları lehinize de kullanabilirsiniz. Sigara içilmemesi gereken yerlerde içiliyorsa bunu şikayet etmelisiniz bir vatandaş olarak. Fazla mesai ücreti için imza atmanız istendiğinde atmayın. Almadığınız bir parayı aldım diye neden imza atacaksınız ki?