İşe Geliş-Gidişlerimi İspat İçin Güvenlik Kamera Kayıtlarını Muhafaza Edebilir miyim?
Merhaba arkadaşlar,
İşyerindeki mevcut güvenlik kamerasının kayıtlarını kendim tutuyorum.
İş sözleşmesinde herhangi bir sıkıntı olmasına karşın tedbir olarak, aylık tutulan kamera kayıtlarını düzenli olarak yedekleyip, kanıt olarak kullanabilir miyim?
Mahkemede istense ve işveren kayıtları silse, kayıtların da olmadığını beyan etse elimize bişi geçmez çünkü.
Cevap: İşe Geliş-Gidişlerimi İspat İçin Güvenlik Kamera Kayıtlarını Muhafaza Edebilir miyim?
Alıntı:
Dertli34 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
İşyerindeki mevcut güvenlik kamerasının kayıtlarını kendim tutuyorum.
İş sözleşmesinde herhangi bir sıkıntı olmasına karşın tedbir olarak, aylık tutulan kamera kayıtlarını düzenli olarak yedekleyip, kanıt olarak kullanabilir miyim?
Mahkemede istense ve işveren kayıtları silse, kayıtların da olmadığını beyan etse elimize bişi geçmez çünkü.
İşe gelmediğinizi iddia ederek işinize son verse , haklısınız bunları delil olarak sunabilirsiniz.
Ancak o işyerine ait kayıtları kendi elinizde bulundurmanız, işveren bunu öğrendiği zaman tek başına sözleşmenizi tazminatsız feshetmeye yetecek bir sebep olur .
Cevap: İşe Geliş-Gidişlerimi İspat İçin Güvenlik Kamera Kayıtlarını Muhafaza Edebilir miyim?
Tam anlatamadım sanırım. Kayıtları tutulmasını zaten ben takip ediyorum. Buraya kadar sıkıntı yok.
Diyelim ki;
İşe gelmediğimi iddia ederek işveren işten çıkardı.
Bende geçmişe dönük kayıtları alıp kendime kopyalasam,
İşvereni mahkemeye versem,
Kendi elimdeki kayıtları delil olarak gösterebilir miyim.
Kopya olduğu için geçerli olur mu?
Alıntı:
Tam anlatamadım sanırım. Kayıtları tutulmasını zaten ben takip ediyorum. Buraya kadar sıkıntı yok.
Diyelim ki;
İşe gelmediğimi iddia ederek işveren işten çıkardı.
Bende geçmişe dönük kayıtları alıp kendime kopyalasam,
İşvereni mahkemeye versem,
Kendi elimdeki kayıtları delil olarak gösterebilir miyim.
Kopya olduğu için geçerli olur mu?
Gayet güzel anlattınız ve Sayın Kırcalı da gayet güzel cevap verdi aslında.
Siz kayıtları İŞYERİNDE tutabilirsiniz. KENDİ ELİNİZDE kayıt olursa bu sadece sizin tazminatsız işten atılmanıza yarayabilir.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Gayet güzel anlattınız ve Sayın Kırcalı da gayet güzel cevap verdi aslında.
Siz kayıtları İŞYERİNDE tutabilirsiniz. KENDİ ELİNİZDE kayıt olursa bu sadece sizin tazminatsız işten atılmanıza yarayabilir.
Ben mi anlatamıyorum, siz mi anlamamakta ısrar ediyorsunuz?
Olayların gerçekleşme sırasını atlamayın lütfen.
İşten çıkarılma - Kayıtları kopyalama
İşten çıkarılmazsam kayıtları zaten almıyorum.
O zaman sıralamayı biraz daha geniş tutmakta fayda var.
İşten çıkarıldınız bilgisi size verildi, gittiniz kamera kayıtlarını kendinize kopyaladınız.
SOnra işe iade davası açtınız veya tazminat davası ve o günlere ait kamera kayıtlarında görülebileceği üzere bahsedilen günlerde ben işyerinde görevimin başında idim , buyrun bunlar da işten çıkmadan önce kendime sakladığım / bir kopyasını aldığım güncel kamera kayıtları dediniz.
Evet muhtemelen işveren bu konuda bir itirazda bulunacaktır, yasal olarak işyeri dışına resmi bir istek olmaksızın çıkmaması gerken kayıtları ele geçirme şeklinizin doğru olmadığı hatta suç olduğu yönünde.
İş Mahkemesi muhtemelen işin bu kısmına bakmadan var olan kanıtlara bakarak işverenin belirttiği haklı sebei bulunmadığına ancak izinsiz ele geçirdiğiniz kamera kayıtları nedeniyle güveni suistimal etmiş olduğunuzu ve haklı sebeple değil ama geçerli sebeple sözleşme feshinin kabulune karar verecek, geçerli fesih olduğu için de işe iade isteğinizin reddine karar verecektir. Sonrasında o mahkeme kararıyla yeni bir dava ile kıdem tazminatı vb diğer haklarınızı talep edebilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşten çıkarıldınız bilgisi size verildi, gittiniz kamera kayıtlarını kendinize kopyaladınız.
SOnra işe iade davası açtınız veya tazminat davası ve o günlere ait kamera kayıtlarında görülebileceği üzere bahsedilen günlerde ben işyerinde görevimin başında idim , buyrun bunlar da işten çıkmadan önce kendime sakladığım / bir kopyasını aldığım güncel kamera kayıtları dediniz.
Evet muhtemelen işveren bu konuda bir itirazda bulunacaktır, yasal olarak işyeri dışına resmi bir istek olmaksızın çıkmaması gerken kayıtları ele geçirme şeklinizin doğru olmadığı hatta suç olduğu yönünde.
İş Mahkemesi muhtemelen işin bu kısmına bakmadan var olan kanıtlara bakarak işverenin belirttiği haklı sebei bulunmadığına ancak izinsiz ele geçirdiğiniz kamera kayıtları nedeniyle güveni suistimal etmiş olduğunuzu ve haklı sebeple değil ama geçerli sebeple sözleşme feshinin kabulune karar verecek, geçerli fesih olduğu için de işe iade isteğinizin reddine karar verecektir. Sonrasında o mahkeme kararıyla yeni bir dava ile kıdem tazminatı vb diğer haklarınızı talep edebilirsiniz.
Peki, işin "suç" kısmı hakkında görüşünüz nedir üstat?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşyerine giriş-çıkışta kart okutma, imza atma vs. hiç bir delil yok.
Kamera kayıtlarıda işçi aleyhine olacaksa, peki ben işe geldiğimi başka nasıl ispatlıcam :'(
Bir fikriniz var mı?
Alıntı:
İşyerine giriş-çıkışta kart okutma, imza atma vs. hiç bir delil yok.
Kamera kayıtlarıda işçi aleyhine olacaksa, peki ben işe geldiğimi başka nasıl ispatlıcam :'(
Bir fikriniz var mı?
Yardımcı olacak kimse yok mu?
Alıntı:
Yardımcı olacak kimse yok mu?
İmza attığınız bir evrak, telefon görüşmesi v.s. yok mu?
Göreviniz ne çalıştığınız yerde?