Bırakıp giden bakmayan anneye tazminat davası
Merhaba ben 24 yaşında bir genç kızım . Annem babam 2 yaşımda ilken ayrılmışlar. Beni babam dedem babannem büyütmüş. Babam zihinsel engelli . Beni doğuran bayan ile yıllar sonra 1 kere görüştük . Bana asla annelik yapmadı . Psikolojik olarak bir kız çocuğu olarak aşırı derece yıpranmış durumdayım . Beni doğuran kadın en son olarak neden bana annelik yapmadın falan dediğim de babanın durumunu biliyorsun diye çemkirdi . Onun haddine düşmemiş beni büyüten üstüme düşen canımız yansa ağlayan babama laf söylemek . Ben bu bayana tazminat davası açmak istiyorum . Böyle kanunen bir hakkım varmı . Sonuçta beni doğurmuş bırakıp gitmiş ve beni aramamış sormamış devlet bu konuda benim yanımda olurmu? Bu konuda sizden cevap bekliyorum lütfen bana cevap verirmisiniz . Eğer böyle bir imkanım varsa bir evlat olarak annesine dava açma hakkım varsa açıp kazanıp onu annesiz babasız çocuklar için kullanmak istiyorum . Soruma cevap verirseniz çok mutlu olurum hepinize iyi çalışmalar . Saygılarımla
Cevap: Bırakıp giden bakmayan anneye tazminat davası
Kızmakta haklı olsanız da, 18 yaşınızı doldurduğunuz tarih itibariyle reşit olduğunuzdan ,
sizi doğuran bayanın da beni hiç arayıp sormadı ne durumda olduğumla ilgilenmedi yıllardır çok büyüğk sıkıntılar yaşadım ve hala yaşamaktayım diyerek tazminat ve nafaka davası açma hakkı bulunuor.
Tazminata hükmedilmese de nafaka talebi değerlendirilecektir ve muhtemelen de alabilecektir.
Sizin de aynı hakkınız var, çalışmıyorsanız ve evli değilseniz iştirak-destek yoksulluk nafakası talep edebilirsiniz.