Asliye Ceza Mahkemesi Basit Yaralama Kamu Davası
Merhabalar,
Daha önce hukukla davayla veya polisle hiç bir işi olmayan bir vatandaşım. Anlaşmalı olarak boşanmış olduğum eşimle 6-7 ay öncesinde tartışırken hareket halindeki arabanın kapısını açması üzerine o sinirle kolunu tuttum ve durdum sonrasında indi gitti. Bir süre sonra gelip geri bindi ve hastaneye götürmemi istedi. Hastaneye gittik ve orada kolundaki kızarıklık için darp raporu almak istemiş ve polisler dahil olup zaten onu hastane kapısında beklerken beni de ifade vermek için karakola götürdüler. Karakolda emniyet müdürü anlaşmamızı istedi ve orada şikayetinden vazgeçti, ifadesinde de şikayetinden vazgeçtiği, şikayetçi olmadığı şeklinde verdi. Bu süre içerisinde zaten iyice soğudum ve anlaşamayıp boşandık. Bugün Asliye Ceza Mahkemesinden davam olduğuna dair mesaj aldım. UYAP detaylarında aşağıdakiler yazıyor. Ne ceza alırım? Ortada darp olmamasına rağmen karşılıklı şikayet olmamasına rağmen ve gittiğimde durumu aynen anlatacak olmama rağmen dava düşer mi? Ne yapmalıyım ya da yapmamalıyım. Lütfen konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
SUÇ : Basit Yaralama
SEVK MADDESİ : TCK m. 86/2, 86/3-a.1, 53
DELİLLER : Müşteki beyanı, şüpheli savunması, doktor raporu, kolluk tutanakları ve tüm dosya kapsamı
SORUŞTURMA EVRAKI İNCELENDİ
......
......
Mağdurun alınan genel adli muayene raporunda yaralanmasının BTM ile giderilebilir şekilde olduğunun bildirildiği,
Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin üzerine atılı şikayete ve uzlaşmaya tabi olmayan eşe karşı kasten yaralama suçunu işlediği anlaşılmakla;
Şüphelinin mahkemenizde yargılamasının yapılarak eylemine uyan yukarıda yazılı sevk maddeleri uyarınca CEZALANDIRILMASINA, şüphelinin ceza alması halinde TCK'nın 53. maddesinde belirtilen tedbirlerden birine veya birkaçına hükmedilmesine karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur.
Cevap: Asliye Ceza Mahkemesi Basit Yaralama Kamu Davası
3000 TL para cezası veya geçici süre sürücü belgenizin geri alınması veya belli işleri yapmaktan, belli yerlere gitmekten mahrum edilme.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
3000 TL para cezası veya geçici süre sürücü belgenizin geri alınması veya belli işleri yapmaktan, belli yerlere gitmekten mahrum edilme.
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim fakat bu durumun sürücü belgesiyle ilgisini anlayamadım. Ayrıca bu durumda hakimin davayı düşürme ihtimali hiç mi yok?
Davanın düşmesi veya beraat etme şansınız hiç yok. Sürücü belgenizin geçici süre alınmasının eşinizi arabada darp etmeniz ile ilgisi yoktur. Amaç sizi bir şeylerden mahrum etmektir. Bu, maça gitmek de olabilir başka birşey de. Bir süre bir şeylerden mahrum kalacaksınız.