Askerde ikinci kez ameliyat oldum
merhaba su anda 3 ayi hava degisimi olmak uzere toplam 7 aylik askerim askere gelmeden 4 sene once bel fitigi ameliyati gecirmistim takip eden yillarda herhangi bir problem yasamadim askerlige baslamam ile birlikte agrilar basladi ve 4.ayimin sonunda ankara gata da ikinci ameliyatimi oldum fakat yeni bir fitik oldugunu onceki ameliyat ile ilgili bir problem olmadigini belirttiler su anda hava degisimim bitiyor ve subemden aldigim bilgiye gore onumuzdeki hafta hastanede tekrar muayene olup biriligime gonderilecekmisim ilk ameliyati sivil ikinci ameliyati askerde gecirmis bir er olarak ve asagida yazili maddelere gore;
1- askerlik yapamaz raporu verilirmi?
2-verilmezse eger bu duruma bir itiraz hakkim varmi, cunku iki bel fitigi ameliyati gecirmis biri olarak cok saglikli oldugumu ve TSK me cok faydali olamayacagimi dusunuyorum.
maddeler asagida disk hernisi tip dilinde bel fitigi en onemli maddeyi kalinlastirdim madde 63-B-6
24/11/1986 tarihli ve 19291 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan; 8/10/1986 tarihli ve 86/11092 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına bağlı "Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği"nin ekleridir.
AÇIKLAMA
I. General, Amiral, Subay ve Astsubayların Hastalık ve Arızalarına göre Sınıflandırma Çizelgelerinin Uygulanması:
#8230;
II. Yükümlü, Er ve Erbaşlara Hastalık ve Arızalar Listesinin Uygulanması:
Tüm hastalık ve arızalar askerliğe uyarlık açısından Yönetmelik kapsamına alınmıştır. Hastalık ve Arızalar Listesinde her madde hastalık ve arızaların ağırlık derecesine göre A, B, C, D dilimlerine, dilimler de fıkralara ayrılmıştır. A dilimlerinde askerliğe elverişli olan hastalık ve arızalar, B ve D dilimlerinde askerliğe elverişli olmayan hastalık ve arızalar toplanmıştır. C dilimlerinde; A, B, D dilimlerinde toplanan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat hallerinde geçici olarak askerliğe elverişli olmayan durumları belirtilmiştir. D dilimlerinde barış ve savaşta sürekli olarak askerliğe elverişli olmayan, B dilimlerinde barışta askerliğe elverişli olmayan, savaşta gereksinme duyulduğu zaman askerliğe alınabilecek durumlar belirtilmiştir.
#8230;
2391
KAS VE İSKELET SİSTEMİ HASTALIKLARI
Madde 63 #8211; (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.)
A) 5. (Değişik: 6/12/2004-2004/8202 K.) Opere edilmemiş disk hernileri, opere edilmiş tek seviyeli disk hernileri. (Semptom ve bulgu vermeyen tek seviyeli disk hernisi ameliyatları sağlam kabul edilir.).
B) 6. (Değişik: 6/12/2004-2004/8202 K.) Radyolojik olarak kanıtlanmış, aynı seviyeden bilateral veya iki ayrı seviyeden tek taraflı açılarak yapılmış disk hernisi ameliyatları, semptomatik, nörolojik defisit yapmış veya ameliyat sonrası nörolojik defisitleri düzelmiş veya devam eden en az iki seviyeli hemilaminektomi ile (diskektomi yapılmamış olsa bile) tedavi edilmiş, radyolojik olarak kanıtlanmış spinal stenozlar, reoperasyona rağmen düzelme göstermeyen yetersiz spinal cerrahî.
D) 3. 2 vertebrada tam laminektomi veya 2 den fazla vertebrada kısmî laminektomi, servikal vertebralarda yapılan birden fazla seviyeli füzyon ameliyatları.
6. Belirgin his, trofik, statik veya sfinkter bozukluğu ya da radyolojik bulgu gösteren, tedavisi olanaksız disk hernileri, ekstra meduller tümörleri