Adıma Açılmış Dava ile İlgili Sorum
Merhabalar 2017 başlarında birisi tarafından Media Marketten çalıntı kredi kartıyla internet üzerinden satın alınan bir ürünü sahte kimlik ile gidip teslim almaya kalktım ve yakalandım. Nöbetçi mahkemeye çıkarıldım mahkeme daha önce suç işlemediğimden dolayı denetimli serbestlik verdi ve bir kaç ay karakola imza attım. Sonrasında oda kalktı geçti gitti fakat az önce evime mahkeme kağıdı geldi. 13.06.2019 tarihinde mahkemem var "Kredi kartlarının kötüye kullanılması ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından. Dava neden tekrar açılmış? Sonucu sizce ne olur bana yardımcı olabilecek varmı acaba
Cevap: Adıma Açılmış Dava ile İlgili Sorum
Daha önce Marketin Şikayeti üzerine Dava açılmıştır.
Şimdi İse Kamu Davası Açılmış olabilir.
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
Daha önce Marketin Şikayeti üzerine Dava açılmıştır.
Şimdi İse Kamu Davası Açılmış olabilir.
Davacı K.H yazıyor mağdur MEDIA MARKET TURKEY.TIC.LTD.STİ yazıyor
Müşteki: kredi kartı sahibi ve kimlik sahibi
Şüpheli: ben
Yardımcı olabilecek varmı acaba
Daha önce mahkeme cenetimli serbestlik verdi demişsiniz de, o öyle değildir muhtemelen.
Yani yakalanıp mahkemeye çıkarılmış ve tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol (karakol imzası) şartıyla serbest bırakıldınız sanırım. Bu sonuç karar değil.
Bu aşamadan sonra süreç devam etmiş ve kovuşturma yani duruşmalar aşamasına geçilmiş diye düşünüyorum.
Bu durum çoğu zaman karıştırılır, genelde ana haber bültenlerinde görürüz, filan falan suçtan yakalanan zanlı mahkemeye çıkarılıp serbest bırakıldı der. Halkta isyanda tabii, vay efendim hiç bir ceza almamış ta yazık da yazık.... Halbuki süreç yeni başlamıştır, devamında yargılanacak suçlu ise cezasını da alacaktır.
Tutuksuz olmak ceza alınmadığı anlamına gelmez yargılama devam eder.
Tüm bunlar genelde karıştırıldığından yazdım sizin durumunuz da eğer en azından bir kaç duruşmaya çıkıp gerekçeli kararı almadıysanız aynen bu şekildedir.