Arsa payı anlaşmasına göre tapu iptal davası
merhabalar, çok acil cevaplanması gereken bir konu , şimdiden teşekkürler
yer sahibiyle yaptıgım arsa payı anlasmasıyla 2 ve 3 nolu daireler haricindeki diğer tüm alanlar müteahhitin yani benim oldu. yer sahibi bana vekaletname verirken aynı zamanda kayınpederimede vermesini istedim, şehir dışında olursam veya bi hastalık durumda benim yerime güvenilir biri ilgilensin diye. fakat inşaat bittikten sonra kayınpeder aramızdaki bazı kişisel sorunlar nedeniyle habersiz olarak sözleşmedeki bana ait olan dairenin birini üzerine geçirmiş. dava açtım henüz duruşma falan olmadı yazışma devam ediyor. merak ettiğim konu şu: kendisi cevap dilekçesinde vekaletnameyle yapılan bir işlemn olamadığını direk yer sahibiyle işlem yapılmıştır diyerek yer sahibinin daireyi sattığını söyleyerek işin içinden kurtulmak istiyo. bunun öyle olmadığını her iki tarafta çok iyi biliyor şahitlerimizde var fakat bu durumda yer sahibini suçlu duruma sokmuş olmuyormu. nitekim aramızda yapılan sözleşme geregi ben inşaatı bitirip ona ait olanları verdim o da bunun karşılında bana ait olanları vermiş oluyor.
şimdi iki sorum var:
1. benimle beraber vekaleti olan biri daireyi satmaya yetkisi olsa da sattıgı bedeli almadığım icinsözleşmede ki bana ait olan daireyi sattgıı icin suçlu olmuyor mu?;
2. yer sahibi sözlesmedeki bana ait daireleri baskasına satma yetkisi varmı?
Cevap: Arsa payı anlaşmasına göre tapu iptal davası
Hem vekalet ile satış hem de arsa sahibinin satış yapıp yapamayacağını soruyorsunuz ki bence emin olmayabilirsiniz. Ancak şöyle bir ipucu vereyim. Vekil aldığı yetkiyle (vekaletnamede sanırım ayrı ayrı işlem yetkisi almışsınız) daireyi satabilir. Ama bedelini de asile vermek zorunda. Diğer taraftan sizin daireleriniz satıldığına göre anlaşma gereği arsa sahibinden istemek doğal hakkınız. Tedbir talepli bir dava açmak için avukatınıza başvurmanızda büyük yarar var.
Cevap: Arsa payı anlaşmasına göre tapu iptal davası
cevabınız için teşekkür ederim. tapu üzerine şerh koyuldu. karşı taraf vekaletnameyle değil yer sahibinin kendisiyle işlem yaptığı yalanını söyleyip yer sahibinide itham altında bırakıyor. yer sahibi sözleşmede geçen kendine ait olan daireleri aldı, benim olan daireler de belli, onun böyle bir şey yapmadığına eminim. yer sahibi iki kişiye vekalet verdi fakat dairelerin sözleşmedeki taksimi sadece ben ve yer sahibi arasında yapıldı. bu durumda dediğiniz gibi malın bedelini vermek zorunda.