Sürücü belgeme haksız yere 6 ay süreyle el konuldu
Merhabalar değerli hukukçu büyüklerim. 10.02.2019 tarih saat 00:45 de aracımla seyir halindeyken rutin trafik uygulamasına girdim. Polis memuru bey alkollü olup olmadığımı sordu, bende alkol kullanmadığımı ifade ettim. Bunun üzerine alkol metreye üflememi söylediler itiraz etmeden cihaza üfledim ve 0.58 promil alkol çıktığını ehliyetime 6 ay süre ile el konulacağını ve 1001 tl idari para cezası uygulayacaklarını söylediler. Ben itiraz edip bir yanlışlık olduğunu hayatım boyunca hiç alkol kullanmadığımı söyledim. Bunun üzerine Polis memuru arkadaşlarla birlikte karakola gidip üst yazı ile birlikte şişli etfal hastanesine kan testi yaptırmak için gittik. Alkol metreye üflediğim saat 00:45 kan verdiğim saat 01:40. Çıkan tahlil sonuçlarında kanımda alkol olmadığı ve test sonucunun negatif olduğu söylendi. Ben polis memuru arkadaşlara bakın alkol yok ehliyetimi iade edin lütfen diye ricada bulundum. Sisteme girdiklerini bundan dolayı ehliyetimi geri veremeyeceklerini mahkemeye başvurup yürütme durdurma kararı alarak 1 ay gibi bir sürede ehliyetimi geri alabiliceğimi ve idari para cezasınıda iptal ettirebiliceğimi söylediler. Şimdi benim tam olarak ne yapmam gerekiyor hangi mahkemeye başvurmalıyım ? Yürütme durdurma kararı nekadar sürede çıkar ? Sürekli iş için seyhat ediyorum. Mağduriyetim nasıl giderebilirim ? Yardımlarınız ve değerli görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Sürücü belgeme haksız yere 6 ay süreyle el konuldu
Alkolmetre ile yapılan ölçüme itiraz etmeniz halinde, esas olan hastanede yapılan ölçümdür. Hastanede yapılan ölçümde negatif çıktıysa, dava açmanız halinde ehliyetinizin geri alınmasına ilişkin işlem ve para cezası iptal edilir. Davanızı, yürütmeyi durdurma talepli açarsanız kısa zamanda ehliyetinizi geri alabilirsiniz. Geçmiş olsun.
-----------------------------------------
vizyonhukuksamsun.com