Üvey Annemin Üzerine Olan Bir Gayrimenkulden, Babamın Adına Pay Alabilir miyim?
İyi günler. Bir sorum vardı:
30 yıl kadar önce öz annem vefat etti. Babam da 2. evliliğini yaptı. (Üvey annemin, bizimle kan bağı bulunmayan çocukları var) Babamla evlendikten sonra, ortak çalışıp aldıkları bir gayrimenkulü, babam (bazı sebeplerden dolayı) üvey annemin üzerine yapmış.
Üvey annem 2001 yılında vefat etti. Üzerine kayıtlı yalnızca bu gayrimenkul vardı. Yasal varisleri; (doğal olarak) kendi öz çocukları ve (eşi olması dolayısıyla) babamdı. Babam kendi payını almak için herhangi bir girişimde bulunmadı. 2010 yılına geldiğimizde babam vefat etti. Şuan da, üvey annemin öz çocukları, üvey annemin üzerine olan bu gayrimenkulü satmak istiyor.
Benim sorum şu: Babam vefat ettiği için, babamın almadığı hakkını, babamın mirasçısı olarak; ben alabilir miyim?
Cevaplarsanız sevinirim...
Cevap: Üvey Annemin Üzerine Olan Bir Gayrimenkulden, Babamın Adına Pay Alabilir miyim?
Cevap: Üvey Annemin Üzerine Olan Bir Gayrimenkulden, Babamın Adına Pay Alabilir miyim?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Evet alabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim... Bir sorum daha olacak:
Bu gayrimenkulden, babamın payına % kaç düşüyor acaba?
1/4 ü babanızın yasal miras payıdır
Alıntı:
1/4 ü babanızın yasal miras payıdır
Müsadenizle son bir soru daha sormak istiyorum:
Bu gayrimenkulün satılabilmesi için, benim onayımı almaları şart mı?
Anlaşarak satışın sağlanması hepiniz için daha kazançlı olacaktır.
Satış için herhangi birinizin dava açıp satış yoluyla ortaklığın sonlandırılmasını talep etme hakkı var.
Dava sonucunda ihale ile satışa çıkar, satış masrafları çıktıktan sonra herkesin payına düşen adına bankaya yatırlır.
Alıntı:
Anlaşarak satışın sağlanması hepiniz için daha kazançlı olacaktır.
Satış için herhangi birinizin dava açıp satış yoluyla ortaklığın sonlandırılmasını talep etme hakkı var.
Dava sonucunda ihale ile satışa çıkar, satış masrafları çıktıktan sonra herkesin payına düşen adına bankaya yatırlır.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim...