Serbest veteriner hekim, açık hesap, tahsilat
Serbest Veteriner Hekimiyim. Yetiştiricilerin durumu ve piyasa şartları gereği açık hesap çalışıyorum. Bir yıl boyunca yaptığımız işin karşılığında tahsil edemediğim, yetiştirici tarafından kabul edilmeyen(inkar edilen) alacaklarım var. Bu kişilere karşı serbest gelir makbuzu düzenledim. Ücretin ne için alındığı bölüme "ilaçlı muayene ücreti" yazdım.Üzerini kaşeledim ve tahsil edilmemiştir ibaresi de ekleyerek imzaladım. İkamet adreslerine iadeli taahhütlü olarak postaladım. Fakat hiç birisi ödeme yapmadı.İade taahhüt evraklarında kendisinin, eşinin veya dayı, amca vs. gibi şahısların imzaları var. Ayrıca yetiştiriciye bu hizmeti verdiğime dair resmi evrak gurubundan " Reçete Kayıt Defteri" nde ve " Hasta Kayıt Defteri" nde kayıt bilgileri var.
Şimdi sorularım şunlar;
1. Bu şahısları mahkemeye versem alacaklarımı tahsil edebilir miyim?
2. Hasta kayıt ve reçete kayıt defterlerimiz, mahkemede sonucu olumlu etkilemede değer taşıyor mu, delil yerine geçer mi?
3. Mahkemeye verirsem kazanma ihtimalim nedir?( Boşu boşuna masrafa girmek istemiyorum. Çünkü bu hesaplar 200 YTL-400 YTL arası, toplam tutar 8000 YTL civarı ve bahsi geçen şahıslar 30 kişi civarında)
Cevaplarsanız çok memnun olurum. Saygı ve hürmetlerimle...
S. Veteriner Hekimi
Muharrem Sevil