Dairemden çıkmayan ve tehdit eden kiracı Ne yapabilirim ne kadar sürede çıkartırım.

Sahibi olduğum dairemi kiraladığım kişi evde kalacağız ve işyeri yapacağız dedi. bende homofis gibimi diye sordum onlarda evet dedi kontrata da homofis işyeri yazdık.
	Dairem sıfır hiç kullanılmamıştır teslim ettikten birkaç gün sonra içeriden kazı çalışması seslerini duydum, bunun üzerine daireme ne yaptıklarını öğrenmek için içeriye girdim parke döşeli odama su tesisatı çektiklerini öğrendim. tırnak kirpik bakım merkezi yapılacağını öğrendim.
	Binadan şikayet olmuş sanırım. zabıta ruhsat denetimi için gelmiş ve muafakat almalarını sölemiş bana sölediler bende yardımcı olmaya çalıştım dairelere beraber sorduk. Çoğu imza verdi azı vermedi. Bu durumda çıkmak zorundalar.
	Beni suçluyorlar sen sebep oldun diye, bu kiracı evden çıktı ama sana teslim etmiyeceğim diye tehdit etti ve dediklerini yaptılar evi bana teslim etmiyorlar. 2 aylık kira borçları oldu bir aylık depoziti var bende icraya verdim. Benim sorum bu daireyi nasıl ve nekadar sürede teslim alrım ? ve daireyi eski haline getirmelerini de istiyorum.  tahliye kararı ne kadar sürede çıkar ? icradan bana 30 gün içinde borcu ödemesse tahliye kararı çıkar dedi. Bu ne demek oluyor ? ne zaman çıkacak yani ??

Cevap: Dairemden çıkmayan ve tehdit eden kiracı Ne yapabilirim ne kadar sürede çıkartırım.

Tahliye kararı icra dairesinden çıkmaz. 
İcra memuru gider haczedilecek bir şey varsa kira alacağınıza karşılık haczeder,
Tahliye için dava açmanız gerekir. 
Temerrüde düşmesi nedeniyle tahliye davası şartlarını incelerseniz durumu daha iyi anlayabilirsiniz.

Cevap: Dairemden çıkmayan ve tehdit eden kiracı Ne yapabilirim ne kadar sürede çıkartırım.

Kullanmadığı daireyi boş tutarak bana ceza veriyor , ben burayı satmayı düşünüyorum, müşteriside hazır, bu insan bize sıkıntı yapıyor en hızlı şekilde, nasıl daireyi teslim alırım ve tahmini ne kadar sürer. uzlaşmaya yanaşmıyor ? ve sana daireyi teslim etmeyeceğim diye tehdit ediyor. zaten kirada vermiyor.

1- Ödenmeyen kiralar için icra takibi yapacaksınız.
2- Ödeme emri kiracıya tebliğ edildikten sonra 7 gün içinde borca itiraz edilirse, itirazın iptali davası açacaksınız. 
3- İtiraz yoksa, ödemesi için 30 gün bekleyeceksiniz.
4- 30 gün sonunda ödeme olmamışsa tahliye davası açacaksınız.
5- Tahliye davasını kazanıp ilam ile icra dairesine başvuracaksınız.
En iyi koşullarda 6 aylık bir süreç. Daha kestirme bir çözüm yok.

Bana emlakçıyla mesaj göndermiş 
icra takibi başlattığım için, sana dava açacağım 100.000 tl versende vazgeçmeyeceğim diyormuş
bu kişi benim muhattabım değil, kendisi kontrata kefil olan kişinin amcası, kontrat kırgızistan uyruklu birinin adına düzenlendi. bu işyerini çalıştıran kişiler kefil ve kırgızistan uyruklu 2kişi
Bu durumda ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.
- - - Updated - - -
Bana emlakçıyla mesaj göndermiş 
icra takibi başlattığım için, sana dava açacağım 100.000 tl versende vazgeçmeyeceğim diyormuş
bu kişi benim muhattabım değil, kendisi kontrata kefil olan kişinin amcası, kontrat kırgızistan uyruklu birinin adına düzenlendi. bu işyerini çalıştıran kişiler kefil ve kırgızistan uyruklu 2kişi
Bu durumda ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.

Buyur aç davanı diyebilirsiniz, dava sonucunda hakim karar verecektir o tazminatı almaya hak kazanıp kazanmadığını.
Yada ihtimal o davayı kaybedebilirim de diyorsanız ( neticede kararı verecek olan hakimdir) , 100.000tl yi ödeyip kurtulabilirsiniz.

Bu durumda bana sıkıntı olur mu ?
100.000 tl versemde vazgeçmiyormuşki
bence bu adam, benden para koparmaya çalışıyor
sonuçtada bu davayı kırgızistanlının üzerine yıkacak aradan sıyrılacak

Polise dilekçe versem bu kişi kira ödemiyor ve daireyi teslim etmiyor diye daireme girmeme yardımı olur mu ?