millenicom internetini iptal etmek istiyorum
Merhaba ben millenicom kullanıyorum her gün 3-4 defa kopuyorum destek ekibine telefon açıyorum normal diyorlar arıza kaydı dahi açmıyorlar, benim 24 ay sözleşmem var iptal etmek istiyorum, tüketici kanunu 52. madde de cazai şart ödemeksizin diyor ben burasını anlamadım mesela ben 225tl yerine 65tl ödüyorum burada indirim fiyatı ücretinden mi bahsediliyor yoksa anlaşmadan vazgeçerseniz şu kadar cayma bedeli ücreti olan ücretten mi bahsediyor.
(4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez.
Cevap: millenicom internetini iptal etmek istiyorum
Kanunların "arkasından dolaşma" konusunda pek bir mahiriz bilirsiniz.
AKN devlet tarafından kaldırıldığında birçok ISS'nın uygulamayı kaldırmak yerine adını değiştirdiklerine şahit olduk hep birlikte.
Cezai şart kanunla kaldırıldı ama şimdi şöyle yapıyorlar: "Bizim bu hizmetimiz 100 lira, ama eğer 2 senelik taahhüt yaparsanız 40 liraya veririz" diyorlar. Tabii 2 seneyi doldurmazsanız, yapılan aylık 60 lira indirimi geri istiyorlar. Bu tam olarak kanunun arkasından dolaşmak ama neredeyse tüm "sözleşme"ler artık böyle. Devlet de bir şey demediğine göre yapacak pek bir şey yok.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Kanunların "arkasından dolaşma" konusunda pek bir mahiriz bilirsiniz.
AKN devlet tarafından kaldırıldığında birçok ISS'nın uygulamayı kaldırmak yerine adını değiştirdiklerine şahit olduk hep birlikte.
Cezai şart kanunla kaldırıldı ama şimdi şöyle yapıyorlar: "Bizim bu hizmetimiz 100 lira, ama eğer 2 senelik taahhüt yaparsanız 40 liraya veririz" diyorlar. Tabii 2 seneyi doldurmazsanız, yapılan aylık 60 lira indirimi geri istiyorlar. Bu tam olarak kanunun arkasından dolaşmak ama neredeyse tüm "sözleşme"ler artık böyle. Devlet de bir şey demediğine göre yapacak pek bir şey yok.
Bilgi için teşekkür ederim zaten aklıma gelmişti bunlar kesin yasaların bugunu bulmuşlardır diye.
Aslında hizmetin ayıplı olduğunu ispat ederseniz herhangi bir fark ödemeden ayrılabilirsiniz ama ispat yükü sizde olacaktır.
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Aslında hizmetin ayıplı olduğunu ispat ederseniz herhangi bir fark ödemeden ayrılabilirsiniz ama ispat yükü sizde olacaktır.
Müşteri hizmetlerindeki konuşmada 3-4 defa kopmanın normal olduğu söylenildi, bu ne kadar doğru bilmiyorumki, yani ben 3-4 kere koptuğumu videoya çekip tüketici haklarına gitsem, karşı tarafın bunun normal olduğunu yasalarla ispat etmesi durumunda hiçbir şey yapamam sanırım.
- - - Updated - - -
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Müşteri hizmetlerindeki konuşmada 3-4 defa kopmanın normal olduğu söylenildi, bu ne kadar doğru bilmiyorumki, yani ben 3-4 kere koptuğumu videoya çekip tüketici haklarına gitsem, karşı tarafın bunun normal olduğunu yasalarla ispat etmesi durumunda hiçbir şey yapamam sanırım.
Alıntı:
megaster rumuzlu üyeden alıntı
En azından kopuk olduğu sürelere ait ücreti isteme şansınız var. Örneğin bir ay 30x24=720 saat ve diyelim siz aylık 72 TL ödüyorsunuz. Saat başına 10 kuruş eder. 4 saat kesik kaldı ise, 40 kuruşun iade edilmesini isterdim ben olsam. Sizin için bu paranın önemi yok ama, onlara ciddi bir bürokrasi çıkartır :)
Günde 3 4 defa kopan bağlantı ayıplı hizmettir.
Yapacağınız şey ise, firmaya bir mail atarak son bir ya da son 15 gün içinde bağlantının koptuğu tarih ve saatleri kopmuş durumda ne kadar süre geçtiği ile beraber size bildirmelerini isteyin. Gelen mailde kaç kez hangi tarihte kopmuş ne kadar sürmüş hepsini yazacaklar zaten.
Bu maili alınca aboneliğinizi iptal edin ve gerekçe olarak kopmaları gösterin.
Onlar ısrarla bedelsiz ayrılamayacağınızı söyleyeceklerdir umursamayın iptal isteğinde diretin.
İptal gerçekleştikten sonraa size yüksek bedelli bir fatura göndereceklerdir. Bu fatura ve size attıkları mail örneği ile beraber THH başvurunuzu yapın ve bekleyin.
Sonuçlandığında ayıplı hizmet kapsamında olduğundan faturanız iptal olacaktır.
Firmayla yaptığınız görüşmelerde bunu onlara anlatmaya çalışmayın anlamayacak ve ceza ödemeniz gerektiği konusunda direteceklerdir. Takmayın...:-)
Tecrübeyle sabittir.