Ceza Davası bir türlü açılmadı
Geçen yıl eylül ayında eski eşimden şiddet gördüm. Hemen darp raporu aldım fakat şikayetçi olmadım. Ekim ayında savcılığa giderek şikayetçi oldum 6 ay uzaklaştırma verildi. Fakat şikayetçi olduğum darp, öldürmeye teşebbüs, hakaret, tehdit konularında dava bir türlü açılmadı. Adliyeye gidip tekrar sordum biraz daha sürer açılması dediler, araştırılıyor dediler. 4 ayda davanın açılmamış olması, duruşma tarihi verilmemiş olması normal midir? Teşekkürler
Cevap: Dava bir türlü açılmadı
Savcının iş yükü nedeniyle normaldir.
Cevap: Dava bir türlü açılmadı
Maalesef biz avukatlar için olağan hale geldi bu gecikmeler. Ancak şahsın şikayetine bakıldığında "darp, öldürmeye teşebbüs, tehdit" gibi sonradan telafisi olmayacak hallerde savcılıkların ve mahkemelerin daha hızlı hareket etmesini temenni ediyorum.
Cevap: Ceza Davası bir türlü açılmadı
Dosya nihayet bugün açıldı, duruşma tarihi henüz yok. Duruşma olacak mı? Olacaksa katılmam zorunlu mu? Malum, yüz yüze gelmekten korkuyorum. Orada konuşulanlardan sonra yeniden öfkeye kapılıp bir şey yapmasından tedirginim.
Cevap: Ceza Davası bir türlü açılmadı
Duruşmaya gidip katılan sıfatı ile katılmayacağım dersiniz. Bir daha gitmezsiniz. Kamu davası devam eder, cezasını alır.
Adliyede hiçbir şey yapamaz.