-
RSS ile bilgi çekmek
Merhaba,
2 gündür forumun bilişim kısmını okuyorum, ama içinde bulunduğum duruma benzer bir vakaya rastlamadım. Bu yüzden, danışma ihtiyacını hissettim.
Birkaç blogu olan bizler, bloglarımızda kendi yemek tarfilerimizi ve bazen de kendi çektiğimiz resimleri paylaşmaktayız. Bloglarımız, ticari amaç taşımamakta, google v.s gibi reklamlara yer verilmemektedir.
Bir site, rss yöntemi ile bizim tüm tariflerimizi kendi sitesinde yayınlayarak, sitede google reklamları vererek, ticari bir haksız kazanç elde etmektedir. Bu parayı nasıl anlatacaksın dediğimizde, kimsesizler yurduna bağışta bulunacağız diyorlar..
İzinsiz yayınlayamazsınız dediğmizde, rss olayı farklı. rss bilgi paylşımı. rss ve atom ları kapatsaydınız cevabını veriyorlar.
Oysa ilgili madde ;
Madde 24 #8211; Bir eserden, (...) (1) doğrudan doğruya yahut işaret, ses veya resim nakline yarıyan aletlerle umumi mahallerde okumak, çalmak, oynamak ve göstermek gibi temsil suretiyle faydalanma hakkı munhasıran eser sahibine aittir.
Temsilin umuma arzedilmek üzere vukubulduğu mahalden başka bir yere herhangi bir teknik vasıta ile nakli de eser sahibine aittir.
der. herhangi bir teknik vasıta ile taşımak izne tabii anlamını çıkarttık biz. onlarda rss yi bunun dışında tutuyorlar, bilgi paylaşımıdır rss diyorlar.izine gerek yok diyorlar.
savcılığa şikayette bulunacaz, ama birkere de siz bilenlerin görüşünü almak istedim.
Şimdiden herşey için teşekkürler
-
Benden bir öneri; gerçekten kimsesizler yurduna bağışlayacaklarsa ve sizlere bunu denetleme olanağı vereceklerse, alıntıların sizin siteden olduğuna dair kaynakta gösterirlerse bence izin verin.
Bu bir öneriydi...
Ama mutlaka kullanmalarını istemiyorsanız; bir kez daha yasalardan söz ederek uyarın. Hatta uyarılarınız e-posta cinsindense saklayın...
Ve yardımcı programlarla siyeti download edin, CD ye kaydedin. sitenin hali hazır durumunun çıktısını alın.
Savcılığa, şikayette bulunurken, suçun hala işlenmekte olduğu belirtisiyle sitenin yayımdan durdurulması için tedbir isteyin.
Ayrıca dilerseniz ayrıca hukuk mahkemelerin de maddi ve manevi tazminat talebin de de bulunabilirsiniz...
Bunun için avukat tutmanızı öneririm
-
Teşekkürler Bahattin bey,
Doğru yola doğru gidiyor muşuz. Ve bilinki bu yola ve mantığa erişmemiz, sizlerin bu forumdaki paylaşımları sayesindedir.
emeklerinize ve paylaşımlarınıza sonsuz teşekkürler.
-
Bu sitedekiler sanırım pek dürüst değiller. Yardım v.s işlerine güvenim kalmadı. Şirketleri için verdikleri tel noları ve adres birbirini tutmuyor. Tel kesinlikle hatalı. adresi ise inceliyoruz ama bulmak biraz zor olacak.
Bilemiyorum, bu hali ile savcılığa dilekçe versek bile savcılık onları nasıl bulacak?
mail yolu ile bir uyarı yazacağız artık başka çaremiz kalmadı. Hala devam ediyorlar. Bir ara reklamları kaldırmışlardı şimdilerde ise yine üstümüzden para kazanmaya devam ediyorlar.
Noterden ihtarname çekelim diyen arkadaşlarımız da var, ama elimizde doğru adresleri yok.
Biraz zor bir iş ve bunu başarıp hakkımızı savunabilirsek, ne mutlu bize.
Her adımı burada paylaşmak istiyorum. Belki ileride bazılarımıza örnek teşkil edebilir.