Değerli üyeler merhaba,
2017 yılında basılmış olan bir kitabımın kapağını 2018 yılı sonundaki benzer bir konuda yazılmış eserin kapağında gördüm.
Bu durumda nasıl bir hukuki süreç işleyebilir?
İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim.
Printable View
Değerli üyeler merhaba,
2017 yılında basılmış olan bir kitabımın kapağını 2018 yılı sonundaki benzer bir konuda yazılmış eserin kapağında gördüm.
Bu durumda nasıl bir hukuki süreç işleyebilir?
İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim.
Kitap kapağınızın tasarımını kim yaptı?
Kitap satış sitelerinde kitapların künyeleri oluyor ama kimilerinde yetersiz. Onlara bakmışsınızdır muhakkak ama bir hatırlatayım dedim.
Kitap kapağı tasarımında esas hak sahibi tasarımcı olup bu hakkı kısmen kitabevi ve yazara devretmiş olabilir.
Yani tasarımcı tasarımını farklı kitabevleri ve yazarlara verebilir, kitabevi bu tasarımı farklı kitaplarda kullanabilir vs.
Kitabınıza özgün bir tasarım istiyorsanız baştan tasarımcı ile bu şekilde anlaşmanız, buna göre ayrıca ücret ödemeniz gerekirdi.
Bir taraftan da kitapların (sizin ve benzer kitabın) satış miktarlarını öğrenmeye çalışmanızı tavsiye ederim. (ISBN no ile öğrenildiğini hatırlıyorum).
Tekrardan merhaba arkadaşlar,
Şu an kitaba ulaştım. Künyesinden tasarımcının adını buldum. Bilindik bir yayınevi değil fakat bilinen bir yayınevinin öncülüğünde kurulduğu ve künyesinde de bu yayınevinin bilgileri yer alıyor.
şu an ne yapmam lazım? Desteklerinizi bekliyorum.