Toplu SMS Yasal Prosedürü
Merhabalar öncelikle herkese iyi forumlar,
Yeni bir projem için toplu sms atmayı düşüyorum henüz kesinleştirmedim fakat bunu yapmadan önce araştırma yapmak istedim.
- SMS başlığım resmi olarak tescilli markam
- Bu proje için ayrı bir şirket kuruldu tüm evraklarım eksiksiz
SMS içeriğinde mersis numaramı verirsem tam şirket ünvanıma yer verirsem ve iptal linkli paylaşırsam kanunen bir sorun yaşarmıyım acaba onu merak ediyorum buradan edindiğim bilgiye göre işe koyulacağım görüşlerinizi bekliyorum teşekkür ederim.
Cevap: Toplu SMS Yasal Prosedürü
Mesaj göndereceğiniz telefonların sahiplerinden "mesaj gönderim izni" almadan ticari mesaj gönderemezsiniz.
Şirketiniz bir şey (mal veya hizmet) satıyor ve bunu duyurmak için düşünüyorsanız hiç başlamayın. Ciddi cezalar alabilirsiniz. Ama konunuz bir şey satmakla ilgili değilse "kişilerin sükununu bozmak" dışında bir yaptırımı yok sanıyorum.
Eğer tüm telefonların sahiplerinden mesaj gönderim izni aldıysanız bu durumda tek yapmanız gereken mesaj içine bu mesajları istemeyenlerin çıkabilmesi için bir yöntem koymanız gerekiyor.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Mesaj göndereceğiniz telefonların sahiplerinden "mesaj gönderim izni" almadan ticari mesaj gönderemezsiniz.
Şirketiniz bir şey (mal veya hizmet) satıyor ve bunu duyurmak için düşünüyorsanız hiç başlamayın. Ciddi cezalar alabilirsiniz. Ama konunuz bir şey satmakla ilgili değilse "kişilerin sükununu bozmak" dışında bir yaptırımı yok sanıyorum.
Eğer tüm telefonların sahiplerinden mesaj gönderim izni aldıysanız bu durumda tek yapmanız gereken mesaj içine bu mesajları istemeyenlerin çıkabilmesi için bir yöntem koymanız gerekiyor.
Web sitem e ticaret üzerine açılışa özel sms kullanıcılarına özel indirim kuponu ile ürünlerde %30 indirim sağlamak yani ticari :)
Sıkıntı yaşarım yani kısa ve özetle hiç girmemem mi gerekiyor
https://www.turkiye.gov.tr/gtb-ticar...ikayet-sistemi
Bir inceleyin isterseniz. Ayrıntılara hakim değilim ama Eminim buradan şikayet edenler olacaktır.