Cevap: İtiraz edilen icra
Alıntı:
Samett61 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, tarafına Turkcell tarafından ödenmemiş bir faturam nedeniyle İlamsız İcra Takibi başlatıldı fakat Tüketici Hakem Heyetinde faturada yanlışlık olması nedeniyle açtığım dosya mevcut. THH tavsiyesi üzerine icraya itiraz için yasal süre içinde itiraz ettim ve icra durdu. Bugün avukat tarafından aranıyorum ve borcun belli kısmını ödemeniz gerekiyor. İcraya itiraz etmişsiniz ama bu haciz yapmamıza engel değil diyor. İcra itiraz üzerine durdurulunca haciz yapmaları mümkün mü?
Merhaba ,
İcra dosyasının hepsine itiraz etmişseniz takip duracaktır ama borca kısmi itiraz ettiyseniz kalan kısım icin takip devam edecektir .
Borcun tamamına itiraz ettim. Yani şuanda haciz gibi bir durumla karşı karşıya kalmam değil mi? İtrazı iptal davası hakları olduğunu biliyorum.
Merhaba,
Borcun tamamına itiraz etmişseniz bu itiraz kaldırılmadan haciz yapmaları mümkün değildir.
Kerem Bey Merhaba,
Kasım 2018' de boşanma davası açtığım eşim;Ağustos ayında benim kefaletimde Özşanal mağazalarından 4.200 TL'ye televiyon aldı. O zamandan beri ödeme yapmadığından Özşanal avukatları beni aradığında haberim oldu. Kendisine telefon ile ulaşılamıyor.
Bu durumda borcun tamamının asıl borçludan tahsil edilmesi için ailesinin iletişim bilgilerini avukatlara verdim ve tebligat çıkarttıklarını bana söylediler. Ancak parayı benden tahsil etmek istiyorlar. Bende bu borcu ödemek istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olabilir misiniz.
Kefil olmak demek, "o ödemezse ben öderim" demektir.
Alacaklı asıl alacaklıdan alamıyorsa, sizden isteyecektir. Siz "ben ödemek istemiyorum" dediğiniz için alacaklı alacağından vazgeçmez.
Eğer alacaklı asıl borçudan tahsil edemez ve sizden isterse, siz ödedikten sonra asıl borçludan isteyebilirsiniz.