-
Bir ilginc icra vakası
Merhaba
Lafı uzatmadan hemen konuya girmek,sizlerin görüş ve tavsiyelerinizi hemen edinmek istiyorum.Şimdiden değerli vakitlerini ayıran herkekese teşekkür ederim.
Dün bankaya para çekmeye gittiğimde hesabıma tedbir getirilmiş olduğunu öğrendim,sonuçta parayı çekemeden bankadan ayrıldım.konuyu araştırıcınca,Daha önce daire karşılığı iş anlaşması yapmış oldğum şahıs beni icraya vermiş,ve dava ile ilgili olarak hesabıma tedbir konulmuştu. Ben,yapmış olduğu iş karşılığı dairenin tapusunu ilgili şahsın üzerine yapmıştım.Bir dalgınlık haliyle anlaşmayı kendisinden almayı unutmuşum.Şimdi Kendisi elindeki o anlaşmayla beni icraya vermiş.İşin ilginç tarafı elime herhangi bi tebligat ,celb gibi bişey gelmeden durum şu hale kadar gelmiş.
Sonuçta Ben paramı geri alacağımı biliyorum,ancak muhtemelen param 5-6 ay boyunca bankada tedbirli kalıcak.Şimdi elindeki belge ile mahkemeyi yanıltmaya çalışan bu şahıstan paramı kullanamadğımdan dolayı doğan tazminatı talep etmem mümkünmüdür.Ayrıca Paramın üzerindendeki tedbiri en kısa sürede nasıl kaldıralabilir.Teşekkür ederim
-
Bu ihtiyati haciz uygulamsı olabilir. Bu uygulama ile size ödeme emri daha sonra gelir. Karşı taraf ihtiyati haciz alabilmek için mahkeme veznesine asıl alcağın bir kısmını (%20 gibi) depo etmiştir. Buradan zararınızı talep edebilirsiniz. En acil çözüm yolu ise bankadan alacağınız dosya numarası ile tebligatı beklemden sizin gidip icra dairesinden tebliği almnız ve hemen takibe ititraz etmeniz gerekmektedir.
2. ihtimal ise size karşı açılan davada mahkeme tedbir kararı vermiş olabilir. Bunuda bankadan öğrenip mahkemeye itiraz ve zararınızın tazminini isteyebilirsiniz.
-
Banka size hangi mahkeme dosyasından tedbir uygulandığını bildirmek durumundadır. Ayrıca bankadan mevduatınızdan para çekemeyeceğiniz konusunda bir yazı almanızı tavsiye ederim.
Tedbiri uygulayan mahkemeye baş vurarak ve gerekçelerinizi belirtmek sureti ile tedbirin kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Açılmış bir dava var ise o davada uğradığınız zararı ispat ederek karşılık dava olarak tazminat talep edebilirsiniz.
İcra takibi var ise takibe itiraz edebilirsiniz. (süresinde)