1 aylık evliyken eşim evi terk nasıl bir süreç izlemeliyim ?
Eşim isteği üzerine kaçarak evlendik düğünde yaptım ben kendisine fakat evliliğimizin 1. ayında eşimin babaannesi vefat etti bizde ailesiyle barıstık o zaman zarfında 3 gün eşim ailesine gitti geldi 4. gün işten eve geldiğimde yoktu aradığımda annesi çıktı kızım seni istemiyor bu iş bitti dedi evlerine gittiğimde ise kız babasına benim boğazımı sıktı, her gün dövüyordu, işe giderken telefonumu alıp kapıyıda üstüme kilitleyip işe gidiyordu dedi ve bunları yaptığıma dair Kur'an Kerim üstüne el bastı. Ben bunlarin hiç birini yapmadım her gün akrabalarıma gidiyordu kahvaltıya misafir çağırıyordu şahitlerim var bu konuda. Evi terk edeli 3 ay oldu fakat hala davayı açmadılar kendisine ulaşamıyorum ailesi benimle görüştürmüyor ev adreslerinden taşındılar ve telefon numarasını değiştirdiler. Benim nasıl bir süreç izlemem lazım bende kendisini istemiyorum artık. Davayi ben açsam birşey olurmu ? nafaka ve tazminat ödermiyim ? Şuan piskolejik tedavi görüyor dediler bana bir zararı olurmu ? eşim önceden uyuşturucu madde kullanıyordu bunları mahkemeye bildirmelimiyim ? Lütfen yardımcı olun benim için çok önemli. Teşekkür ederim herkese.
Cevap: 1 aylık evliyken eşim evi terk nasıl bir süreç izlemeliyim ?
Merhaba,
Gerçekten zor durum. Önce Emniyet ve Savcılığa gidin. Eşimden haber alamıyorum, Eşimin bulunmasını istiyorum diye ifade verin. Çekişmeli Boşanmak istiyorsanız bu süreç sıkıntılı olacak. Mahkemede dövme vs. gibi iddiaları dile getirecek. Ne yazık kı Türk Mahkemeleri kadın-erkek eşitliğini sağlamada çok da iyi değil. Bu durumda en avantajlı olanı Terk nedeniyle özel boşanma sebebi. Sizin durumunuzdaki birinin bu işleri bir Avukat vesilesiyle yürütmesi şart. Maddi durumunuz iyi değilse Adliyeye Adli Yardım bürosuna gidip kendinize bir avukat atanmasını talep edin.