Arkadaşımda 3 içimlik Esrar yakalandı
Herkese iyi geceler.
10.01.2019 tarihinde üç arkadaş arabayla sehir halindeyken polislerin bizi durdurması sonucu arkadaşımın cebinden 3 içimlik esrar çıktı.
Emniyete gittik. Arkadaşım suçu üstlendi ilk kez denemek için aldığını söyledi.
Ben ve yanımda ki diğer arkadaşta , esrardan haberimizin olmadığını ve kullanmadığımızı belirttik ve serbest bırakıldık.
Not;Araç annemin üzerine.
Sorularım;
1-)Kamu davası açılır mı ? Açılırsa Evlerimize tebligat ne zaman gelir ?
2-) Maddeyi üzerinde bulunduran arkadaşım ve ben nasıl bir ceza alırız ?
3-)4 sene önce kamu malına zarar vermem sonucu bir dava oldu davada 3.5 yıla kadar hapis istemi ile yargılandım iyi halden dolayı indirim aldım (cezayı yatmadım) ve dosya 5 yıl açık kalacağı söylendi.
İnfazımı yakmış olur muyum ? Bu aldığım 3,5 yıl ceza hapis cezasına dönüşür mü ?
Bilgilerinizi bekliyorum , herkese iyi forumlar
Cevap: Arkadaşımda 3 içimlik Esrar yakalandı
aynı şey başıma geldi. çalıştığım şirket arabasıyla giderken polis durdurdu. arama yaptı. arkadaşımın üstünde madde çıktı. karakola gittik. gece yarısına kadar 4 kişi nezarette kaldık. sonra 3 ümüzü serbest bıraktılar. üstünde madde çıkan arkadaşım sabaha kadar bekledi. sonra sabah o da serbest kaldı. bizlik bir durum oluşmadı. arkadaşım maddenin kendisinin olduğunu söylemişti. onun da ilk suçu olduğu için denetimli serbestlik ve tedaviye yönlendirdi mahkeme. 10 ay da hapis cezası almıştı sanırım. en iyisi bir daha bu işlere bulaşmayın başınız ağrımasın.