Basit yaralama kemik kılması
Merhaba geçen yıl kasım ayında iş yerinden bir kız arkaşım iş çıkışı kendisini evine bırakmamı rica etti bende evinin önüne kadar aracımla geldim bu esnada eski sevgilisi kız arkadaşa saldırdı bende ayırmak amaçlı araya girdim itiş-kakış yaşandı. Bu sırada çocuğun sağ el orta parmağı kırılmış darp raporu alıp davacı oldu 1 yıldır sürüyor sağlık bakanlığı mülakatlarını kazandım şu an güvenlik soruşturmasındayım adli sicil kaydım yok arşiv kaydım yok bu davadan nasıl bir ceza alırım ve güvenlik soruşturmasını olumsuz etkiler mi birde olayı gören yok mobese kaydı yok ancak çocuk şahit yazdırıp telefonla bilgi verdi gibisinden şahitlik yaptırmış. Yani arkadaşım bana saldırdılar parmağımı kırdılar diye telefonda bahsetti olayla ilgili bilgim budur diye
Cevap: Basit yaralama kemik kılması
öncelikle hukukçu olmadığımı belirteyim.
Dava devam ettiği için, cezan kesinleşmediği için ve daha önce sicil kaydın vs olmadığı için güvenlik sorusturmanın olumsuz geleceğini sanmıyorum. Davaya gelince ilk suçun olduğu için çok bir ceza vereceğini sanmıyorum. Alacağın ceza az olduğu için de muhtemelen hükmün açıklanması geri bırakılacak. Sadece mahkemede iyi halli ol. Olayı anlat. Böyle bir şey yapacak birisi değilim ama kadını korudum falan diye ağla biraz. Eğer 1 yıl üstü ceza verirse ve hükmün açıklanmasını geri bırakmazsa o zaman sıkıntı oluyor. Ama dediğim gibi pek sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ama sen yine de bir ceza avukatı ile görüşüp, mahkemeden olabildiğince az hapis cezası almaya bak (en azından 1 yıl altında olsun.)