Tanik olarak çağrildim ama dava mevzusunu bilmiyorum
Merhabalar.. Kamu görevlisiyim evime gelen tebligatta ankara 5. Ağır ceza mahkemesine tanık olarak çağrılıyorum ama tebligatta sadece kimlik bilgilerim ve duruşma tarihi ve saati var diğer yerler boş ve konu hakkında bilgim yok. Bu davanın muvzusu veya dosya numarasında uyapdan bakınca da çıkmıyor nasıl öğrenebilirim ve nasıl bir yol izlemeleyim ilk defa başıma böyle bişey geliyor ve stres yaptım yardım ederseniz sevinirim.
Cevap: Tanik olarak çağrildim ama dava mevzusunu bilmiyorum
Önceden mahkeme kalemine giderek dosyanın sanığı kim, konusu ne öğrenebilirsiniz.
Çağrıldığınız duruşmaya gitmeniz gerekir, aksi takdirde en olmadık zamanda yakalanarak zorla getirilirsiniz.
Sorulardan bilmediğinize bilmiyorum diyebilirsiniz.
Tanıklıktan çekilme hakkınız olan durum mevcutsa, yine duruşmaya giderek tanıklıktan çekilebilirsiniz.
Mahkeme kalemiyle görüştüm tanık olduğun için bilgi veremeyiz dediler duruşma günü öğrenirmişim böyle bir uygulama var mı doğru mu
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Önceden mahkeme kalemine giderek dosyanın sanığı kim, konusu ne öğrenebilirsiniz.
Çağrıldığınız duruşmaya gitmeniz gerekir, aksi takdirde en olmadık zamanda yakalanarak zorla getirilirsiniz.
Sorulardan bilmediğinize bilmiyorum diyebilirsiniz.
Tanıklıktan çekilme hakkınız olan durum mevcutsa, yine duruşmaya giderek tanıklıktan çekilebilirsiniz.
Mahkeme kalemiyle görüştüm tanık olduğun için bilgi veremeyiz dediler duruşma günü öğrenirmişim böyle bir uygulama var mı doğru mu
son durum nedir konuyu açan arkadaş bilgi verebilir mi?