Komşuya verdiğim postane kartı yüzünden bana Dolandırıcılık davası açılmış

Ben Şuan Dolandırıcılık Davasında Yargılanıyorum İddianame Elime Geçti Tamamen Şöyle Yazıyor Benim Kullandığım Postane Hesabıma 15.000 Tl Para Yatırmışlar Ben Komşuma Vermiştim Postane Kartımı Böyle Olacağını Bilmiyordum O Parayı Ben Olmadan Çekemiyorlar Hiç Bir Şeyden Haberim Yok Benim Hesabımdan Başka Kişinin Hesabına Aktarmışlar Parayı Parayı Çeken Kişinin Görüntüleri Filan Dava Dosyasında Mevcut Ben Şimdi Bu Davadan Ceza Alırmıyım Beni Kullandıkları Ap Açık Ortada Benim Hesabımdan Başkasına Aktarıyorlar Parayı Çekerken Görüntüleri Mevcut Ne Bunlarla Telefondan Görüştüm Ne Başka Bir Şey Yaptım Tamamen Olay Bu Allah Rızası İçin Yanıtlarınızı Ve Yardımlarınızı Bekliyorum.

Cevap: Komşuya verdiğim postane kartı yüzünden bana Dolandırıcılık davası açılmış

Önemli olan sizin kartınızla yapılan dolandırıcılık işleminde suç işlemede ortaklığınızın veya azmettiriciliğinizin olup olmamasıdır. Kamera kayıtları ve konuşmalarda sizin olmamanız lehinize ancak tek başına beraata yetmez. Örnek olarak işi siz organize etmişsinizdir ama başkasına yaptırmışsınızdır (varsayım). Mutlaka avukatınız ile bu davayı takip etmenizi tavsiye ederim. Sonuçları ağır ve ciddi bir suç...
Yaşınız, işiniz nedir? Sabıkanız var mı?

Cevap: Komşuya verdiğim postane kartı yüzünden bana Dolandırıcılık davası açılmış

ilk suçum bu hakkımda 2 tane dosya açılmıştı birincisinden ceza aldım onun denetimini görüyorum ama bu 2. dosya tamamen farklı toplam tanıklarla beraber 16 kişi mevcut sanık olarak 5 kişiyiz ve benim adımı kimse kullanmıyor ben mahkemede desem efendım bu parayı benim çekmeyeceklerimi biliyorlar kullandıkları belli onun için arkadaşına havale ettiler parayı çeken kişinin görüntüsü olsun hepsi dosyada mevcut benim hesabımdan onun hesaba aktarıldığı bile yazıyor iddianamede telefon gorusmesınde kımsenın numarası kayıtlı değil kimseylede görüşmedim tamamen olay bu şekilde cevabınızı bekliyorum ayrıca cevap verdiğiniz içinde teşekkür ederim sizce beraat alma şansım varmıdır ?
ayrıca dolandıran kişi başka bir hat üzerinden konuşuyor üst aramalarında hepsi çıkmış hepsi dosyada mevcut toplam 4 kişinin üerinden başkalarına ait hesap kartları var ve açık hat çıkmış üzerlerinden birde bu havale yapan kişinin kamera görüntüsü varmıdır