Amerika' da Şirket Kurma ve Sağlık Sigortası
2 yıldır, Amerika' da şirket kurmayı düşünüyorum. Şirket uzaktan ve LLC olarak kurulacak.
Sorun şurada başlıyor ki hali hazırda babamdan "ölüm aylığı" gibi bir aylık alıyorum.
Şirketimi kurmadan önce maaşın annemin üzerine aktarılması için dilekçe vereceğim ancak 25 yaşıma kadar sağlık sigortamın devam etmesini istiyorum.
Böyle bir hakkım var mı?
Türkiye' de yaşıyorum. Öğrenciyim. 21 yaşımdayım.
Şirket açmamam veya Türkiye' de şirket açarak sorunu çözmem yönünde verilebilecek tavsiyelerin önüne geçmek adına alttakileri yazıyorum:
Şirketimin geliri yıl sonuna kadar yaklaşık 3.000 TL civarı olacaktır.
Aylık gider hesaplaması yaptığımda ise 100-150 TL gibi bir bakiye ayırmam tüm yıl için yeterli oluyor.
Dolayısıyla Türkiye' de şirket açmaktan çok daha basit ve yasal olarak vergilerimi ödeyeceğim(çifte vergilendirme anlaşması olduğundan tek tarafa vergi ödemem yeterli oluyor. Tabi ülkeme de böyle bir iş yaptığımı bildireceğim.) için bana devletim tarafından sorun da yaşatılamayacak.
Burada anlatmak istediğim elin ülkesinde neden şirket kuruyorsun burada kur başın rahat etsin diyenler için Amerika' nın kolaylığını göstermek dolayısıyla bu söylemin önüne geçmek.
Şirketimin getirisinin şirket açmaya değmeyeceğini söyleyecekler içinde bu geliri sadece "reklam alma" kısmından kazanacağım. Şirket açmadan şuan için bu işi yapamıyorum.
İlerleyen zamanlarda şirket üzerinden geliştireceğim ek işler ile daha fazla gelir elde edip, yıl sonuna kadar işimi düzene koyup büyüttükten sonra gelirim elbette artacaktır. Tabi bu sadece tahmin ve başlangıç için minimum kazanç tahminim.
Sözün özü diş kovuğuna yetmeyecek kazançlar için şirketimi açsam da şimdi ve ilerde yapmayı düşündüğüm projeler ile göbek yapmayı düşünüyorum :)
Cevap: Amerika' da Şirket Kurma ve Sağlık Sigortası
Sorununuzla ilgili bilgi sahibi değilim fakat şirket kurma fikriniz benim de hoşuma gitti konuyla ilgili bilgilenmek isterim
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: Amerika' da Şirket Kurma ve Sağlık Sigortası
@vebirormangibikardesce yanıtınız için teşekkür ederim. Forumları baya gezdim ve daha önce sorulmamış bir soruyu sordum sanırım. Bilgili arkadaşların fikir vereceğini umuyorum. Çünkü devlet kurumlarına gittiğimde onlarında bilgileri yetersiz kalıyor. Hepsi farklı bir şey söylüyor.