telefoncudan aldığım sıfır telefonun çalintı olması
merhaba 6 gün önce beni karakola çağirdilar gasp suçu şüphelisi olarak 4 gün önce karakola gittim kullandığım telefon çalıntıymış,faturayı gösterdim satan kişiden şikayetçi oldum. telefoncu arkadaşim 0 telefon diye sattı bana oda başka bir telefoncudan almiş telefon şu an bende kullanıyorum.
Telefonun ilk sahibi TÜRK TELEKOMDAN 12 ay taksitli 5500 tl ye almiş telefonu,telefon 14 Nisanda çalınmış ve ben 18 inde almişim bana satan telefoncu 3300 tl ye sıfır diye sattı şimdi ben bu durumda 3.iyiniyetli kişi mi oluyorum,
telefonun ilk sahibi telefonu geri alabilmek icin bana 3300 tl mi ödeyecek,ödeme için mahkemenin sonuçlanmasını mı bekleyecek ya ödemezse ne olacak ben yine telefonumu kullanabilecek miyim ??
Cevap: telefoncudan aldığım sıfır telefonun çalintı olması
Telefonun sahibi kendi malını almak için neden size para ödesin ki?
İşin hukuki boyutunu bilmediğimi vurgulayarak, sanki siz telefonu sahibine verip, ödediğiniz parayı telefonu satın aldığınız yerden geri istemelisiniz gibi görünüyor.
Cevap: çalintı telefon sorunu
Alıntı:
reghull rumuzlu üyeden alıntı
merhaba 6 gün önce beni karakola çağirdilar gasp suçu şüphelisi olarak 4 gün önce karakola gittim kullandığım telefon çalıntıymış,faturayı gösterdim satan kişiden şikayetçi oldum. telefoncu arkadaşim 0 telefon diye sattı bana oda başka bir telefoncudan almiş telefon şu an bende kullanıyorum.
Telefonun ilk sahibi TÜRK TELEKOMDAN 12 ay taksitli 5500 tl ye almiş telefonu,telefon 14 Nisanda çalınmış ve ben 18 inde almişim bana satan telefoncu 3300 tl ye sıfır diye sattı şimdi ben bu durumda 3.iyiniyetli kişi mi oluyorum,
telefonun ilk sahibi telefonu geri alabilmek icin bana 3300 tl mi ödeyecek,ödeme için mahkemenin sonuçlanmasını mı bekleyecek ya ödemezse ne olacak ben yine telefonumu kullanabilecek miyim ??
Aynı şeyi tekrarlayarak neden kirliliğe sebep oluyorsunuz?
Cevap: telefoncudan aldığım sıfır telefonun çalintı olması
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Telefonun sahibi kendi malını almak için neden size para ödesin ki?
İşin hukuki boyutunu bilmediğimi vurgulayarak, sanki siz telefonu sahibine verip, ödediğiniz parayı telefonu satın aldığınız yerden geri istemelisiniz gibi görünüyor.
HUKUKLA ilgin yok heralde
Cevap: çalintı telefon sorunu
Alıntı:
reghull rumuzlu üyeden alıntı
...
telefonun ilk sahibi telefonu geri alabilmek icin bana 3300 tl mi ödeyecek
Hayır, siz çalıntı telefonu teslim edeceksiniz, sahibine iade edilecek.
Alıntı:
ödeme için mahkemenin sonuçlanmasını mı bekleyecek
Herhangi bir şey ödemeyecek size telefonun sahibi, siz telefonu teslim ettikten sonra, telefonu satın aldığınız kişiden talep edeceksiniz zararınızı
Alıntı:
ödemezse ne olacak ben yine telefonumu kullanabilecek miyim ??
Telefonu sahibine iade etmiş olacağınız için kullanabileceğiniz bir telefon da olmayacak haliyle elinizde.