Cevap: Şüphe ve Aldatılma
Avukatınız var değil mi? Eğer yoksa acilen bir avukatla anlaşın. Siz çok haklısınız, her türlü yüzde yüz haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz ama mahkeme başladığında olaylar büyük ihtimal öyle gelişmeyecek.
Örneğin sonunda çocuk büyük ihtimalle annesine verilecek, siz belki hem annesine hem çocuğa nafaka ödeyeceksiniz, annesi belki size çocuğu gösterneyecek ve buna karşı yapacak neredeyse hiç bir şeyiniz olmayacak v.s.
Erkek, boşanma davalarında üç sıfır geriden başlar. Derhal bir avukat bulun ve bu süreci olabildiğince acısız anlatın demek size söyleyebileceğim en doğru şey.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınız var değil mi? Eğer yoksa acilen bir avukatla anlaşın. Siz çok haklısınız, her türlü yüzde yüz haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz ama mahkeme başladığında olaylar büyük ihtimal öyle gelişmeyecek.
Örneğin sonunda çocuk büyük ihtimalle annesine verilecek, siz belki hem annesine hem çocuğa nafaka ödeyeceksiniz, annesi belki size çocuğu gösterneyecek ve buna karşı yapacak neredeyse hiç bir şeyiniz olmayacak v.s.
Erkek, boşanma davalarında üç sıfır geriden başlar. Derhal bir avukat bulun ve bu süreci olabildiğince acısız anlatın demek size söyleyebileceğim en doğru şey.
Araştırıyorum ve hayretlere düşürüyorum. Sadakatsizlik, zina var. Bunu eşim ailesi karşısında itiraf edebiliyor. Fakat mahkeme sürecinde neden haksız biz oluyoruz. Neden biz geriden başlıyoruz. Erkek olarak hiçmi evlat duygumuz yok sanılıyor.
Peki sormak istedigim oğlumun geleceği için teminat sunsam para. Kendim üniv mezunuyum eşim ortaokul terk. Ben daha sağduyuluyum eşim daha anlayışsız. Zaten bu aldatmayı yaparak yeterince zarar açtı kalbimize.
Avukata tabiki de danışacağım tek dilegim oglumun velayetini almak. Başarabilirmiyim.?
Alıntı:
Klingbeil rumuzlu üyeden alıntı
... tek dilegim oglumun velayetini almak. Başarabilirmiyim.?
Eşiniz de sizin isteğinizle aynı şeyi isterse, hakim de uygun görürse ancak....
Çocuk rızası sorulacak yaşta çocuğun isteği dikkate alınır. Ancak bu seçimi çocuğa yaptırmak ağır gelebilir. Anlaşmaya çalışın. İlk denemeniz gereken şey anlaşmalı boşanma olmalı. Ailesi ile teması kesmeyin mümkünse onlarında bu karara onay vermesini sağlayın.
İş çekişmeli boşanmaya kadar giderse çok çirkinleşebiliyor. Siz telefon arama dökümüne çok güvenmeyin. Benim elimde onca delil olmasına rağmen sonuç alamadım. İffetsiz yalancı bir kadın onursuz menfaatine düşkün bir aile ve vicdandan yoksun bir avukat, kadını sözde koruyan kanunlar karşısında bir erkeğin pek bir şansı kalmıyor malesef.
CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Elbette ki, eşin aldatması, diğer eş için kabullenilmesi zor bir durum. Hissettiklerinizi çok iyi anlıyorum.
Ancak, aldatmadan dolayı yaptığı hatanın cezası boşanma ile, şartları oluşmuş ise maddi/manevi tazminat ile verilir.
Çocuk ile görüşmesini engellemek veya velayetin kendisinden alınması ile değil.
Anne veya baba, ne kadar kötü eş veya ne kadar kötü insan olsalar da, bir çocuk için anne veya babasının yerini kimse tutamaz. Bu şekilde bir davranış ile hiçbir günahı olmayan çocuğunuzu cezalandırmış olursunuz.
Çocuğunuzun menfaati için çocuğu aranızdaki uyuşmazlıkların dışında tutmak en doğrusu olacaktır.
Velayetin annede kalması ama sizin ile görüşmesi için geniş imkanların sağlanması boşanma davasından alacağınız ve çocuğunuz için en iyi sayılacak sonuç olacaktır.
O kadar şaşkınım ki verilen cevaplara, Sanki eşim beni aldattı diye kendisinden özür dileyeceğim. Yani bu kadar mı vahim. Aynısını bir erkek yapsa hiç düşünemiyorum. Üzüldüm çok üzüldüm. Bunun bir hakkı hukuku olmalı. Çocuğum büyüdüğü zaman Annesinin bu yaptığını nasıl affedicek ? Kafam çok karışık. Herkese verdiği cevaplar ve yorumlarından dolayı tşk ederim
Alıntı:
Klingbeil rumuzlu üyeden alıntı
O kadar şaşkınım ki verilen cevaplara, Sanki eşim beni aldattı diye kendisinden özür dileyeceğim. Yani bu kadar mı vahim. Aynısını bir erkek yapsa hiç düşünemiyorum. Üzüldüm çok üzüldüm. Bunun bir hakkı hukuku olmalı. Çocuğum büyüdüğü zaman Annesinin bu yaptığını nasıl affedicek ? Kafam çok karışık. Herkese verdiği cevaplar ve yorumlarından dolayı tşk ederim
Şimdiden şaşırasınız diye yazdık. Başınıza geldiğinde şaşırmak çok daha yıpratıcı olur emin olun.
Önerimi tekrar ediyorum; derhal iyi bir avukat bulun kendinize.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Şimdiden şaşırasınız diye yazdık. Başınıza geldiğinde şaşırmak çok daha yıpratıcı olur emin olun.
Önerimi tekrar ediyorum; derhal iyi bir avukat bulun kendinize.
Avukat konusunda haklısınız, sanırımda buldum yarın görüşeceğim. En iyi ihtimaller arasında ne kazanabilirim sizce ? Bu kadar hayal kırıklığı fazla olur.
Tşkler
Çocuğunuzla sıkıntısız görüşebilmenize imkan tanıyacak bir kişisel görüşme programı belirlenmesi ve bu plana sıkıntı çıkartmayacak anne vicdanı inşallah .