İnternet üzerinden 567$ dolandırıldım
Merhaba, ben web grafik tasarım işiyle uğraşıyorum. bir çok web sitem var.web sitelerime yabancı sporsor şirketlerinin reklamlarını koyarak para kazanıyorum. ve bu para paypal denen internet bankasına geliyor ve orada birikiyor.. bunu türkiye ye havale edemiyoruz. ya ebay.com tarzı yerlerde alışveriş yaparak harcamak gerekir yada bu parayı ytl ye cevirip ve komisyon alıp tr bankasına ytl olarka aktaran kişilere gönderiyoruz. Hesabımda 567 $ birikti ve ben bunu bozdurmayı düşündüm. Birisini buldum ve %8 komisyon la bozacağını söyledi bende kabul ettim.. iletişim bilgilerini (telefon numaraları)aldıktan sonra bu kişinin hesabına 567 $ gönderdim. fakat bu kişi bana geri döüş yapmadı, paramı göndermedi. şuandada inkar ediyor para sana geri gönderildi diyor. hesabımda 0 $ var diyor. fakat yalan söylüyor. bu kişi benden paypal 567 $ ı aldı aynı gün içinde paypal bozan baska bir kişiye bozdurdu. bunun ıspatı var bende.bunu yapan 18-20 yaşlarında birisi. biraz araştırdım ailesine ulaştım. ailesi bir türlü inanmıyor dolandırıcılık yaptığına. bu kişiyi iyice araştırdığımda gördümki bir çok kişiyi dolandırmış ve hepsi ıspatlı sekilde.daha önceden 500 ytl birisini dolandırmıs fakat bu kişi yurtdışında oldugu için pek ilgilenememiş. genelde 150-200 $ dolandırmış. fakat bu sefer beni 567 $ (800 ytl) dolandırdı.bu kişiye 567 $ gönderdiğime daire ıspatlarım mevcut aynı zamanda bu kişi de aynı gün içinde baskasına gönderdi b parayı bununda ıspatı var elimde. eğer bu parayı alamazsam mahkemeye vermeyi düşünüyorum. bu konu hakkında ne yapmalıyım. yardımcı olursnaız sevinirim, iyi calısmalar..