Hakareti şüphelinin inkarı ve iftira atması
Merhaba
Gecenin bir yarısı komşunun biri bahçe duvarı demirleriyle oynuyordu net göremedim, napıyorsun dedim, birden alevlendi küfürler etmeye başladı, ben şaşırdım birden birşey diyemedim ve demedim de kızım da şahit. Polis çağırdım. Karakol ifadesinde ben küfretmedim o kızıyla beraber bana küfretti demiş, bize iftira atmış, şikayetçi olmuş.
Ne olacak şimdi? Nasıl çıkacağız bu işin içinden?
Cevap: Hakareti şüphelinin inkarı ve iftira atması
Muhtemelen hiç bir şey. Zira anladığım kadarı ile ikiniz de hakareti kanıtlayamıyorsunuz.
Merhaba
Karşı taraf bir tanık göstermiş, olay esnasında ortada olmayan sonradan çıkan biri, tanığın ifadeleri çelişkili, sadece kızımın bir kez küfrettiğini söylemiş. Eşim de adamın küfrettiğine bizim küfür etmediğimize tanık.
Tanığın ve şüphelinin ifadeleri çelişkili dersek bir sonuç çıkabilir mi?
Yaptığı ettiği yanına mı kalacak?
Küfret, inkar et bir şey olmaz mı yani?
Eğer kimse görmediyse, kimse duymadıysa ne yapılabilir ki? Yoksa canı sıkılan savcılığa gidip "falanca bana küfür etti" deyip onun suçsuz yere ceza almasını sağlayabilir.
Böyle durumlarda olayı delillendirmek gerek.
Ayrıca eşinizin tanıklığı diğer tarafın tanığından daha güçsüz. Çünkü siz küfür etmiş olsaydınız, karşı taraf etmemiş olsaydı bile eşinizin "eşim küfür etmedi, karşı taraf etti" diyeceği düşünülür.
Dediğiniz bir nebze mantıklı görünse de eşin tanıklığının daha güçsüz olmayacağı yönünde internette bilgiler mevcut. Karşı taraf zaten küfret, inkar et, rahat et mantığıyla hareket ediyor.
Küfür kayıt olmadan nasıl ispat edilebilir ki?
...Bu açıklamalar karşısında katılanın eşinin beyanlarına,sadece katılanın yakın akrabası olması sebebiyle hukuki olmayan bir gerekçe ile itibar edilmemesi kanuna ve usule aykırı olduğundan CMK nun 289-1-e maddesi uyarınca HÜKMÜN BOZULMASINA 3.5.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi. Adana BAM 4. Ceza Dairesi 2018/876 Esas 2018/916 K
Açıklamanız için teşekkür ederim
Karşı taraf "o da bana hakaret etti" demesi ile "o da bana ..xxxx... diyerek hakaret etti" demesi arasında fark var mıdır?
Şüphelinin karakolda ifade verirken iftira atması suç değil midir?
İftira attığını nasıl kanıtlayacaksınız asıl soru bu,
Kendini kurtarmak için yapıyor.
Tanığı yok, yeterli olmaz mı?
Böyle bir olayda uzlaşma mı yoksa mahkemeye gitmek mi tercih edilmeli?
Böyle bir dava ne kadar sürer?
Şüpheli de bilgisine başvurulan da karakolda verdiği ifadeyi reddebiliyormuş, avukat yoktu, baskı altındaydım diye.
Sadece mahkeme verdikleri ifadeler geçerli oluyormuş.
Mağdur olarak ne yapabilirim bu durumda?
Şüpheli ile tanık karakolda çelişkili ifade verdiler, anlaşıp mahkemede aynı ifadeyi verseler ne olacak?
O zaman bu davalar nasıl yürüyecek?