İlamsız Takiplerde Ödeme Emri
Bu gün elime Evkur tarafından gönderilen bir kağıt geldi. Kağıt da yazmaktan olan İc. Mas. Üc. Vek. ve asıl alacağa işleyecek yıllık %42 faiz istemidir diye bir ibare var. Burada belirtilen asıl alacak 360.00 TL olarak gözüküyor. Özellikle ibare olarak ise "Toplam Alacak 434,98 TL" olarak belirtiliyor. Fakat ben bu konu hakkın da Evkuru aradığım da onların bana dediği ise toplam da 1095 TL ödeme yapmanız halinde borcunuz silinecek, Aksi taktirde sadece tutardan düşülecektir tarzında söylemleri var. Bunun nedenini sorduğumda da bana geri kalanı avukat ve dosya masrafları şeklinde bir söylemde bulunuldu. Üzerine ben de neden gönderdiğiniz evrakta yazılı olarak belirtmiyorsunuz ? Dediğim de ise pişkin bir şekilde ben size şu an belirtiyorum ya cevabını aldım. Asıl sorum şu, ben şimdi kağıtta yazan tutarı ödersem borcum kapanıyor mu ? Yoksa evkurun sözlü bir şekilde bana belirttiği tutarı mı ödemem gerekiyor ?
İlamsız Takiplerde Ödeme Emri
Kafanızda soru işareti varsa ilgili icra dairesine giderek dosya borcunuzu hesaplatırıp ödemenizi yapabilirsiniz . İcra Dairesi tam borcunuzu size söyleyecektir
Vekalet ücreti takip üzerinde yazmayabilir , kesinleşmeden öderseniz vekalet ücreti düşebiliyor . Bu yüzden en iyi yol icra dairesine gitmeniz
Cevap: İlamsız Takiplerde Ödeme Emri
Mazur Görün Anlayamadım Yani İcra Dairesi Bana Borcumun 400 Küsur Lira Olduğunu Söylerse Vekalet Ücretinden Muaf mı Oluyorum ?
Cevap: İlamsız Takiplerde Ödeme Emri
1- Size icra dairesinden ödeme emri mi geldi, yoksa hukuk bürosundan bir yazı mı?
2- İcra dairesinden ödeme emri geldiyse, icra dairesine giderek faize itiraz edebilirsiniz. %42 yüksek bir faiz görünüyor.
Hukuk bürosundan ise, e-devlete girerek aleyhinize açılmış bir icra takibi var mı diye bakın, yine aynı şekilde itiraz edebilirsiniz. Ancak itiraz süreye bağlıdır, size tebliğ edilmesiyle başlar, bu konuda gecikmeyin.
3- İcra takibi başlatıldıysa, bazı harçlar ve vekalet ücreti ana para ve faize eklenir. Vekalet ücreti borcun hangi aşamada ödendiğine bağlıdır. Muafiyet değil, indirim söz konusu olabilir.
Bu nedenle icra dairesine faiz itirazı yaptıktan sonra hesaplama yaptırıp çıkan rakamı o gün öderseniz borcun tamamından kurtulmuş olursunuz.