Tanımadığımız birine tanık olduk

Merhabalar değerli hocalarım. Yeni üyeyim konu umarım doğru yerdedir. 
Olay şöyle dün eve gelen bir posta ile nisan ayında yapılacak bir mahkemede babamın tanık olarak gösterildiğini öğrendik. Mahkeme yeri saati ve tanık olması dışında hiçbir şey yazmıyordu. Bugün biraz araştırdım hayatımızda hiç bilmediğimiz tanımadığımız bir kişi fetö'den dolayı yargılanıyormuş ve tanık olarak  babamı göstermişler. Bu kişinin ismini bile ilk kez duyuyoruz. Birkaç kişiye sordum daha önce de fetö davalarında rastgele tanıklar atanan kişiler olduğunu öğrendim (Doğruluğunu bilmiyorum. sadece böyle bir şeyler duydum.). Hukuksal bilgim çok az hatta neredeyse hiç yok şimdi ne yapmalıyız hiçbir fikrim yok. Endişe edilecek bir şey var mı. 
Teşekkür ederim

Cevap: Tanımadığımız birine tanık olduk - Yardım-

Babanızın belirtilen gün ve saatte duruşmaya gitmesi gerekiyor.
Kişiyi tanımıyorsa, tanımadığını söyleyecek.
Bilmediği konularda sorular olursa bilmediğini söyleyecek.
Ancak kişiyi tanımadığı veya konuyu bilmediği gerekçesiyle duruşmaya gitmeme hakkı yok.
Kendisi gitmezse zorla getirme kararı çıkabilir.

Teşekkürler hocam cevabınız için.

Alıntı:

tayf041 rumuzlu üyeden alıntı

Merhabalar değerli hocalarım. Yeni üyeyim konu umarım doğru yerdedir. 
Olay şöyle dün eve gelen bir posta ile nisan ayında yapılacak bir mahkemede babamın tanık olarak gösterildiğini öğrendik. Mahkeme yeri saati ve tanık olması dışında hiçbir şey yazmıyordu. Bugün biraz araştırdım hayatımızda hiç bilmediğimiz tanımadığımız bir kişi fetö'den dolayı yargılanıyormuş ve tanık olarak  babamı göstermişler. Bu kişinin ismini bile ilk kez duyuyoruz. Birkaç kişiye sordum daha önce de fetö davalarında rastgele tanıklar atanan kişiler olduğunu öğrendim (Doğruluğunu bilmiyorum. sadece böyle bir şeyler duydum.). Hukuksal bilgim çok az hatta neredeyse hiç yok şimdi ne yapmalıyız hiçbir fikrim yok. Endişe edilecek bir şey var mı. 
Teşekkür ederim

Selçuk üstadın dediklerine ek olarak, belki de bildiği ama önemli olduğunu düşünmediği bir şey sorulacak ve bu soruya vereceği cevapla bir masum cezadan kurtulacak veya bir suçlu cezasını çekecek. Tanıklık kanımca kutsal bir görevdir. Evet, bir saatte bir yere gitmek için belki programını değiştirmek ya da işyerinden izin alması gerekebilir; ulaşım için masraf yapabilir. Ama tüm bunlar adaletin yerine gelmesi için önemsiz şeyler. Üstelik eğer isterse tanık olarak gittiği için ücret isteyebilir. Eğer ücret isteyecekse bunu mahkemede söylemesi gerekiyor. Tanık olarak gitmek için barınma / ulaşım / beslenme giderleri varsa bunları da ayrıca isteyebilir.

Yönetici veya editör hukukçu biri bana ulaşabilir mi acaba özel mesaj yoluyla?

Şenol hocam verdiğiniz bilgi ve öneriler için teşekkür ederim. Böyle bir şey söylediğinizi kastetmiyorum kesinlikle yanlış anlamayın. Sadece içimden geçtiği için yazıyorum. babam hak adalet bilen biridir bu davaya kesinlikle gidecektir. Gitmek istemese bile ben zorla götüreceğim (Tabi ki rica ve yoğun istekle). Benim bile yani oğlunun ceza alacağını bilse bile hayatta yalancı şahitlik yapmaz (ki daha önce oldu. Çok yakın bir arkadaşının davasında olayı olduğu gibi anlattığı için arkadaşı davayı kaybetti) . Allah korkusu olan biridir. Soruda bahsetmek istediğim kesinlikle gitmeli mi gitmemeli mi değildi. Sadece biraz korktuk ve soruyu o yüzden sormuştum. Sonuçta tanıkta olsa Fetö'den yargılanan birinin mahkemesine tanıklık edecek ve babam ne fetöyü bilir ne de yargılanan kişiyi tanır. Tekrardan teşekkür ederim.