Banka Borcu Harici Avukatlık Bürosu Ödeme Talep Edebilir Mi ?
Merhaba,
Bankaya kredi kartımdan dolayı olan borcum yasal takipte ve hukuk bürosuna devredilmiş durumda. Her ay bankadan 300-400 TL olarak ödeme yapıyor idim bankada borcum 1.425 TL gözüküyor ve yeni gelen maaş haczi tebligatında da bu tutar görünüyor fakat hukuk bürosu ile yaptığım görüşmede 1.425 TL bankadaki borcunuzdur, bizde görünen tutar 1.825 TL ve bu tutarı ödemeyip 1.425 TL öder iseniz dosyanız kapanmaz diyorlar yani 400 TL kendileri ücret ekliyorlar. Daha önceki yasal takipteki tüm borçlarım için avukatlık bürosunun söylediği ile bankadaki borcum aynı idi bu hukuk bürosunda farklı nedense. Ben ödemelerimi bankaya yaptıktan sonra (1.425 TL) borcu yoktur kağıdı alarak dosyamı kendim icra dairesine giderek kapatırsam bir sorun olur mu yani hukuk bürosu 400 TL'yi benden isteyebilir mi tekrar ?
Teşekkürler.
Cevap: Banka Borcu Harici Avukatlık Bürosu Ödeme Talep Edebilir Mi ?
Bankaya olan borcunuz 1425 tl ise, borç yasal takibe girmeden önce o tutarı bankaya ödemiş olsaydınız, daha kimse fazlasını isteyemezdi.
Borç tahsili için konu hukuk bürosuna devredilmiş ve hukuk bürosu icra takibi başlatmış ise;
artık muhatabınız icra dairesidir, o icra dairesi hesabına dosya no belirterek ödemeyi yapmanız gerekir.
İcra dairesinde takip işlemi hukuk bürosu tarafından başlatılmışsa, vekalet ücretine de hak kazanılır, takip tutarına vekalet ücreti de eklenir.
Bir icra takibinin de masrafları ve işleyen faizler , o faizlere kesilen vergiler olduğundan o kısımlar da ödenen tutarlardan düşülerek tahsil edilir.
Anlayacağınız, bankaya ödemeyi yapıp, dekontu alıp icra dairesine gittiğinizde ödediğiniz tutarı dosyaya işletebilirsiniz ama sadece o dekontla dosyanın kapanmasını sağlayamazsınız.
Dekontu / bankadan alacağınız belgeyi sunarak ilgili dosya borcundan ödediğiniz kısmın düşülmesini sağladıktan sonra ,
kapak hesabı yapılarak kalan kısmı öğrenebilirsiniz.
O kalan kısmı da ödemeden , dosyanız kapanmaz.