eft de borç yazmıyor ; ama whatsapp mesajları var alabilir miyim ?
merhaba ;
haziran 2018 de 1 senedir gönül ilişkisi yaşadığım birine zor durumda olduğu için 15.000 tl gönderdim eft kanalı ile ; açıklamada hiçbirşey yazmıyor ;
whatsapp mesajlarında Allah razı olsun en kısa zamanda ödeyeceğim borcum borç vs gibi yazışmalar mevcut.. eylül ayına kadar beni oyaladı eylül ayının sonunda çirkinleşmeye başladı paramı istediim için ; ben bu kişinin evli olduğunu eşinin bana yazdığı whatsapp mesajlarından anladım.. kendisi başka şehirde ben başka şehirde; avukatım ilamsız icra takibi başlattı ; ve itiraz etti ; avukatım bana onun bulunduğu şehirden bir avukat bulmamı ; itirazı iptal davası açmamı ama bunun da masraflı olduğunu ; üstelik borç yazmadığı için de hiçbir şekilde bu parayı alamayacağımı söyledi.
bende şahsa whatsapptan ulaştım ; kendisine utanmıyormusun itiraz etmeye borcunu öde dedim , delil tutmaya çalışıyorsun benim sana borcum yok senin bana var dedi ; ne borcu dedi cevap veremedi ; sonra bana dedi ki insaniyet olarak sana yardımcı olacağım para vereceğim sana dedi .. tamam dedim en azından parça parça ver zor durumdayım ; buna da cevap vermedi ; seninle mahkemede görüşeceğiz dedi bende güncel faizi ve mahkeme masraflarınıda sen karşılayacaksın dedim gözdağı vermek adına ; hiçbirşey alamazsın dedi .. ben bir aptallık yaptım ; ve bedelini bu şekilde ödüyorum ; parayı şahıs firma hesabımdan kendisine gönderdim..
şimdi sizce ben bu davayı kazanırmıyım ; paramı geri alabilir miyim ? insanları enayi yerine koymak ne kötü birşey ; yardım et bana diye mesajları var para gönderiyorum sonrada borcum yok diyor.. Allah ıslah etsin ; ama o parayı ona yar etmek istemiyorum ; neler yapabilirim ? nitelikli dolandırıcılık olmuyor mu bu?
Cevap: eft de borç yazmıyor ; ama whatsapp mesajları var alabilir miyim ?
Nitelikli dolandırıcılıkla alakası yok.Aranızda alacak verecek meselesi var.İspat edebilirseniz alırsınız.Bu miktar için resmi evrak gerekir.Senet veya banka dekontunda açıklama gibi.Yoksa avukatında dediği gibi kendi isterse verir istemezse vermez.
merhaba ;
cevabınız için teşekkür ederim ; resmi evrak gerekir derken elimde dekont var ;şahıs firma hesabımdan gönderdim ;
bunun başka bir yolu yokmudur ? ben o parayı ona yar etmek istemiyorum
Açıklamada hiç bir şey yazmıyorsa, sizin ona elden alınma bir borcunuzun olduğu ve bunu ödediğiniz varsayılır.
Dolayısı ile açıklama kısmı boş olan bir dekontu başkaca bir delil yoksa tek başına kullanmanız zor.
Merhaba;
cevabiniza teşekkür ederim ; ancak yazişmalar mevcut borcum borç ödeyeceğim diye.. Bu da delil sayilmaz mi