Ölen birinin Atm hesabından para çekme hakkında
Merhaba dayım eşinden ikibucuk yıl önce ayrıldı altı ay önce kanser oldugunu öğrendik 6 ay hastane koşturmaları ve bakımı ile ilgili herşeyi ile ben ilgilendim eşine söylememize ragmen gelmedi ilgilenmedi iki çocukları var annede kalıyor.amcam çalışan sgk lı oldugu iiçin rapor parası alıyordu son hafta hastaneye yattıgında bana sgk dan parayı talep etmemi ve kullanmamı söyledi eşine kalmasını istemiyordu pazartesi günü 20 günlük hakkı olmuş talep ettik. Talepten 1 sonra salı günü dayım vefat etti. Ölmeden önce ATM Şifresini bana verdi Para 3 gün sonra yattı cuma günü çektim. Ancak parayı harcamadım resmi makbuz alarak bir hayır kurumuna bağışladım. Şimdi kadın paranın çekildiğini görürse ki görecek muhtemelen araştırıyor bana dava açacak ben bu konuda suçlu sayılır mıyım nasıl bir yöntem izlemem gerekir saygılar
Cevap: Ölen birinin Atm hesabından para çekme hakkında
Dayınızın boşanmış olduğu eşi artık sokakta karşılaştığı herhangi bir yabancıdan farklı olmadığından mirasçısı değildir , bir hak iddia edemez.
Ancak veraset ilamında görülebilecek yasal mirasçıları böyle bir iddiada bulunurlarsa, yasal miras paylarını talep ederlerse, resmi makbuzun elinizde bulunması bir şey değiştirmez ve bankadan çekilen paradan paylarını almak isteyebilirler.
Cevap: Ölen birinin Atm hesabından para çekme hakkında
Kadın ile boşanmadı henüz temyizde dava benim merak ettiğim bu konu ile ilgili bana bir ceza davası açabilirler mi? Ölümden sonra 3. Kişilerin hesaptan para cekmesinin dolandırıcılık hırsızlık vs ye kadar cezaları var
- - - Updated - - -
Kadın ile boşanmadı henüz temyizde dava benim merak ettiğim bu konu ile ilgili bana bir ceza davası açabilirler mi? Ölümden sonra 3. Kişilerin hesaptan para cekmesinin dolandırıcılık hırsızlık vs ye kadar cezaları var