Şirket Mailime Yöneticim Tarafından Girilmesi
Merhaba;
Benim şirket mailime bir üst yöneticim tarafından bilgi verilmeksizin ve rızam olmaksızin giriş yapıldığını öğrendim. Sirket mailimde müşteri yazışmalarının yanı sıra özel bilgilerimde bulunmakta idi. Mailleri okuyup müşterilerim ile bir çok defa iletişime geçilmiş. Bende bunun üzerine 2 gün önce savcılığa suç duyurusunda bulundum.
Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgi verir misiniz? Yasal konularla birlikte bu yöneticiyi insan kaynaklarına falan bildirmem gerekir mi? Bu şuç iş akdi feshi sebebi oluşturur mu?
Teşekkürler.
Cevap: Şirket Mailime Yöneticim Tarafından Girilmesi
Konu iş posta adresi olunca,
içeriğinde herhangi kişisel , özel bilgilerin de olmaması gerekir doğal olarak.
Yöneticinizin bunu yapabilmesi için yetkisi varsa ,
olsa olsa o kontroller sonucunda bulunacak sebeplerle sizin iş akdinizin sonlandırılmasına imkan tanıyabilir.
Merhaba;
Üst yönetim tarafından yetkilendirildiğini sanmıyorum. Kendisi gizli olarak Yılbaşı dönemi için müşteriler ile irtibata geçmek için kullanmış. Maili yaklaşık 4 yıldır kullanmam sebebi ile bir çok özel yazışmam da vardı. Savcılık kanadından bulunduğunda bir sonuç çıkmaz mı?
Bence kurumsal e posta adresinin yöneticiler tarafından kontrol edilmesi , özel hayatın gizliliğinin ihlali değildir, bu nedenle savcılığın bu konuda beklediğiniz yönde bir sonuca varacağını düşünmüyorum.