Banka Maaş hesabıma Bloke Koydu
Merhaba Değerli forum üyeleri,
Bundan bir kaç yıl önce garanti bankasından kredi çektim ancak, son zamanlarda yaşadığım durumlardan dolayı kredilerimi ödeyemez hale geldim şuan garanti bankasına toplamda 60.000 tl borcum var tabi kısmi olarak ödediğim için bu tutar 40.000 tl kadar düştü. Kredilerimi ödeyemediğim için avans hesabımı ve kredi kartlarımı kapattılar maaşım yatar yatmazda 1500 tl tutar avans hesabına gitti ve geriye kalan tutarların hepsini banka çekmiş olduğum krediler için kısmi olarak tahsilat yaptı. Daha önceden avans ve maaş hesabım aynı olduğu için blokeliydi fakat bugün blokeyi kaldırmışlar. Benim sormak istediğim maaşım yatar yatmaz tüm çekimleri yaptılar ve ben temel ihtiyaçlarımı karşılamak için geriye kalan yaşantımı sürdürebilmek için 1 TL dahil çekemedim. Sizce bu bankanın yapmış olduğu yasal bir durum mu? Ben yaşantımı nasıl sürdürebilirim faturalarım duruyor hiç bir şekilde maaş hesabımdan para çekemedim şua hesap sıfır . Bu konuda hukuki yorumlarınızı rica ediyorum.
Cevap: Banka Maaş hesabıma Bloke Koydu
Bankada yasal takibe girmemiş ödenmemiş kredi borcunuz var ve bankaya yatan maaşınızdan , o güne kadar ödenmemiş taksitlerin tamamını tek seferde tahsil etti saırım sistem otomatik olarak.
Bir sonraki ay yatacak maaşınız için de bekleyen , gecikmiş taksit borcunuz var mı hala?
Evet hocam dediğiniz gibi otomatik tahsil etti, geçikmiş bununla birlikte 2 taksit kaldı ancak, bugün yatan maaş dan 1 tl bile çekemedim. Bu şekilde yaşamımı kısıtladılar . Yasal bir durum mu? Hayır madrm ödeyemiyorum maaşıma haciz koysunlar 1/4 kesinti olsa benim için daha iyi olur bu şekilde elime hiç para kalmıyor. Bankanın yaptığı yasalara göre kişinin yaşantısını kısıtlayabilir mi ?
Yapılanda yasal düzenlemelere uygun olmayan bir durum yok maalesef.
Merhaba Erdoğan bey,
Az önce arkadaşımın vasıtasıyla bir avukat ile görüştüm bu işlere bakan durumu izah ettim kişinin yaşamını etkileyecek bu durumda tamamen hesabın sıfırlamasının yasal olmadığını iletti. Şubeye dilekçe yazmamı ve tutarın kısmi olarak iadesini istememi söyledi. Bddk şikayet etmiştim bir gün önce bana dönüş yaptılar avans hesabınızı açalım 400 tl tahsil ederek 1000 tl kullanabilirsiniz dediler