Babam yanımda yaşıyor haciz gelir mi ?
Merhaba evim kiralık ailem yanıma geldi kira sözleşmesi benim adıma buzdolabı televizyon çamaşır bulaşık makinesi faturalar benim adıma bilgisayar laptop benim adıma faturalı babamın sahte senet düzenleyip siyasi gücü olup babamı haksız olarak davayı yıktılar acaba babamın haczi benim eşyalarıma gelir mi arabam yok evim kira eşyalar benim adıma ikametleri benim evimin adresi bilgi verirseniz sevirim üstadlar
Cevap: Babam yanımda yaşıyor haciz gelir mi ?
İcra memurları hacze gelebilir. Eve haciz için geldiklerinde bahsettiğiniz kira kontratı ve faturaları ibraz etmeniz halinde icra memuru bunu tutanağa geçmeli ve İSTİHKAK iddiası olduğunu belirtmeli. Alacaklı avukatı ise dilerse buna dava açabilir. Peki babanızın mernis adresi neresi? Aynı adreste mi oturuyor görünüyorsunuz?
Evet babam yanımda oturuyor gözüküyor ben bu eşyaları bi not alıp devlet dairesinde bana ait olduğuna dahil bir evrak imzalata bilirmiyim
Alıntı:
Bonders rumuzlu üyeden alıntı
Evet babam yanımda oturuyor gözüküyor ben bu eşyaları bi not alıp devlet dairesinde bana ait olduğuna dahil bir evrak imzalata bilirmiyim
Yapabilirsiniz elbette ama ne fayda sağlayacağını düşündüğünüzü anlayamadım şahsen.
Size ait eşyaların, size ait adreste ikamet eden bir başkasının borcu nedeniyle haczedilmesi durumunda ancak istikhak iddiası ile size ait olduğunu iddia edebilirsiniz, o eşyanın size ait olduğunun ıspatını da nacak o eşyanın sizin adınıza düzenlenmiş faturası ile ıspatlayabilirsiniz.