Sahibinden, savcılık ifade çağrısı
Öncelik ile hayırlı günler dilerim cümleten. Daha önce yaşadığım sahibinden ticaretimde karşı taraf ile ters düştük şarjım bitip telefonun kapandığında şahıs mesaj olarak bir çok rencide edici mesajlar attı bende buna istisnaden işi inada bindirip elinden geleni yapmasını ve ona hic bir şekilde ne para nede mal vermeyeceğimi belirttim. Şahıs beni şikayet etmiş savcılıktan tebligat gelmiş ifade vermemiz gerekiyormus. Ben ifade verdiğimde savcılıkta nasıl bir durum ile karşılaşacağım savcının bana o an direk ceza vermesi mümkünmüdür? Yahutta olumlu olumsuz iletilen ifade ve kararda elimi kolumu sallayarak çıkmak söz konusu mudur? Sayın avukat ve hakim abilerim. Bu konu hakkında bana bilgi vermenizi rica ediyorum saygılar hurmetler.
Cevap: Sahibinden, savcılık ifade çağrısı
Çok kötü sonuçlar doğurabilir. Karşı tarafı mağdur bıraktıysanız eğer Savcılığa ifade vermeye gitmeden önce kişiyle uzlaşın derim. Çünkü Kamudavası açılacak eğer uzlaşmazsanız kaldı ki uzlaşmaya bağlı bir suç değil kamu davaları. Bu sebeble kişinin gönlünü almanızı tavsiye ederim. Karşı tarafta ek ifade vermeye gitsin yanlışlık olmuş tarzı.
Bilgisayar tarzı bir ürün mü satıyordunuz?
Diyelim uzlaşmadınız Savcılıkta ifadenizi verdiniz. Somut delillere bakılır rencide etmiş mi vs. Bunlara bakılmaz. Mağdur mu değil mi.
Aksi halde 4 yıldan 10 yıla kadar ağır cezada iddianame ile dava açılır.
Geçmiş olsun.
Cevap: Sahibinden, savcılık ifade çağrısı
Parasını hemen ödeyin bence hiç inat yapmayın benimki daha farklı ama aynı şekilde aynı siteden alışverişde şikayet edildim 3 sene 4 ay ceza aldım bugün yarın alırlar ceza kesinleşir hemen ödeyin Yazık etmeyin kendinize. Ben de aynı korkuyu yaşadım ama tutuklamadılar ifade alıp yolluyolar.