-
Hileli benzin
BENZİNİMİ SÜREKLİ O... PETROLDEN ALMAKTA İKEN ARABAMIN ÇALIŞMASINDA BİR TUHAFLIK HİSSETTİM ŞUBAT AYINDA KENDİLERİNE MAİL ATTIM. 2-3 GÜN İÇİNDE BENİMLE İRTİBATA GEÇİP TAHLİL İÇİN 2 ŞİŞE BENZİN ALDILAR..TAHLİL SONUCU İSTEDİM (MAİL.FAX.TEL İLE)GÖNDERMEDİLER.MAYIS AYINDA NOTERDEN İHTARNAME ÇEKTİM YİNE CEVAP VERMEDİLER.ELİMDE 1 ŞİŞE O...ten MÜHÜRLÜ BENZİN NUMUNEM VAR.BU SÜRE İÇİNDE BENZİN İSTASYONUNDAN BAYİLİĞİ ALDILAR VE KAPANDI.BAZI AVUKATLARLA GÖRÜŞTÜM MADDİ ZARAR YOKSA MANEVİ TAZMİNAT DA ALAMAZSIN DEDİLER.ATTIĞIN TAŞ ÜRKÜTTÜĞÜN KURBAĞA YA DEĞMEZ MİSALİ HİÇBİRİ DAVAMI DA ALMADI.VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ BAŞLIĞI ALTINDA KALİTE GÜVENCESİNİ-ÜLKE EKONOMİSİNİ VS VS....TAAHHÜT EDERİZ DİYORLAR...........NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM.
Yönetim : Lütfen başlık ve iletilerinizde küçük harf kullanınız, Türkçe yazım kurallarına uyunuz.
-
Öncelikle, ne yapmak istediğinize bir karar vermelisiniz.
Mesela, bir dava mı açmak istiyorsunuz, manevi tazminat davası gibi; danıştığınız avukat arkadaşlarımız, kaybedebileceğinizden de bahsetmişler ve mutlaka ayrıntılarına değinmişlerdir; siz yine de açamk mı istiyorsunuz, ücret anlaşmasını yaparsınız, kabul eden avukatlat, davanızı açarsınız.
Şikayet mi etmek istiyorsunuz: Valiliğe ya da Kaymakamlığa, yaşadıklarınızı, delilleriyle sunarsınız; ilgili idari birimin ilgilenmesi sağlanır ve yasal mevzuat içerisinde, gereği yapılarak size bilgi verilir.
Elinizde bir şişe numune benzin olduğunu söylediniz. O benzinlikten mi, aracınızdan mı çıkarıldı; Noter huzurunda mı alındı; bu numuneyi tahlil ettirdiniz mi; benzini kredi kartınızla mı almıştınız; fatura almış mıydınız?
Tüm bu sorulardaki yanıtlarınıza göre; mesela, ilgili benzini satan şirket yetkilileri hakkında suçlamada bulunulabilir (mesela benzine su katmışlardır ya da oktanı düşük, kaçak benzin satmışlardır).
Ancak; markaya sahip ilgili genel satıcı firma, bu bayii ile ilgili işlem yaptığı ve kapattığı halde, siz, hala ben o markaya dava açmak istiyorum diyorsanız, ...
Saygılar,
-
Benzin numunesini opel servisinde, .... in kalite kontrol servis sorumlusu tarafından tutanak karşığı aldı.Bana verilen numune mühürlü ve .... yazısı var...... müşteri kartı ve kredi kartımla benzinimi aldım.
Öncelikle hileli(ayıplı) benzini satan bayiye dava açmak istiyorum fakat arabanda maddi zarar yoksa maddi- manevi tazminat davası açamazsın dediler.
Kaliteli mal satmayı taahhüt ettiklerini söyleyen fakat gerçeği saklayarak tüketiciği mağdur eden ....."e de dava açmak istiyorum
(başka bir akaryakıt firmasına numune ile ilgili soru sorduğum da,"10 gün içinde müşterilerine geri döndüklerini ve bilgilendirdiklerini"söylediler. )
-
Sayın erdi28, öncelikle iletinizdeki akaryakıt firmasının ismi yönetimce silinmiştir. Zira sitemiz sorumlu olabilir.
Akaryakıt istasyonlarının karışık, hileli, kimyasal yolla elde edilmiş akaryakıt satmaarı, başka bir firmanın akaryakıtını satmaları yasaktır. Akaryakıt şirketleri, akaryakıt ithalinde de TSE belgesi almak zorundadır.
Tahminime göre, sizin benzin aldığınız istasyon, akaryakıt firmasının da izni olmaksızın karışık enzin ya da kimyasal yoldan elde edilen akaryakıtı satmaktadır.
Öncelikle akaryakıtı aldığınız istasyonu, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu na şikayet etmeniz iyi olur. Daha sonra akaryakıt için ödediğiniz bedeli ve aracınızda olası zararı da talep edebilirsiniz
-
Akaryakıt aldığınız firmanın bayiliğinin alındığını ve kapandığını söylemiştiniz. Bu durumda, onlara karşı açacağınız bir davayla, ne elde etmeyi umuyorsunuz?
-
aslında hazmediğim olay şu 100-200 ytl lik bir mal alıyorsunuz belki dikkatsizlik belki de teknik nedenlerden dolayı ürün de hata ortaya çikıyor ve ayıplı mal satmaktan dolayı dava açabiliyorsunuz... büyük bir ihtimalle lehinize bir karar çıkıyor.ne bir hata,ne de teknik yetersizlik,ya da ay pardon yanlişlıkla oldu denilecek bir olay değil resmen planlı programlı organize bir olay... bir depo benzinde 20-30 ytl lik sahtekarlık yap insanların minimum 25000 ytl lik araçlarını mahvet..bu kadar mı basit..gittiğim avukat arkadaşlar aracında hasar var mı diyor:'' maddi olarak şimdilik yok'' ama solvent kanser gibi diabet gibi hemen hasar yapmaz uzun vadede zararı ortaya çıkar bunu da kimseye ispat edemeyiz.