Karımın avukatından nafaka isteyebilirmiyim
1- Yalan gerçeğin bilgisinin gizlenmesi ile vücut bulabileceği gibi gerçeğin bilgisinin çarpıtılmasını da ifade eder. Yerleşik Yargıtay içtihatlarına göre tazminat zenginleşme sebebi olamayacağı gibi borçluyu da yoksulluğa düşürmemelidir bu bağlamda vekil müvekkilini de 100000tl tazminat istenebilecek konuma getirmiştir dolayısı ile sayın vekilin iddiasına göre müvekkili 100.000tl ile zenginleşmeyecektir ve de yoksullaşmayacaktır diğer taraftan muhtarlıktan yoksulluk belgesi ile yargı giderlerinden muafiyet istemiştir. Meslek sahibi kişiler bu arada Avukatlar mesleklerinin gereğini bilmediklerinde, gereken özeni göstermediklerinde sorumlu olurlar öyle ise mağduriyet durumunda müvekkilin kendisinden hak talebi doğabileceği gibi gerçeğin bilgisine çelişik beyanları da gündeme getirmektedir ben kendi adıma 6 sıfır atılmadan önce bu rakamlara sahip olmadığım gibi müvekkilinde bilgim doğrultusunda sahip olmadığını düşünüyorum.
- - - Updated - - -
Diğer taraftan müvekkilinin 100.000tl ile zenginleşmeyeceğini iddia ile beyan eden vekilin bu beyanının müvekkili üzerinde bağlayıcılığına gelecek olursak dilekçenin altına imza atan sayın vekilin yerleşik Yargıtay görüşünü bilmemesi gibi bir durumun kabul edilemeyeceğini düşünüyorum yine beyanların bir bağlayıcılığı olmalıdır (kişinin kendi hakkındaki beyanı kesin delil olsa gerek zira hukuk hakimi ceza hakiminden farklı olarak kendiliğinden araştırmaya giremez iddia ve taleple bağlıdır) müvekkil istemiş olsa dahi durumun doğuracağı sonuçları müvekkile bildirip düzeltmeliydi bu bağlamda davacı davalı Eşim..... in mağduriyete uğrayabileceğini de bildirmeliydi.
- - - Updated - - -
Bu bağlamda eşimin avukatından nafaka isteme hakkım teknik olarak var gibi geliyor
- - - Updated - - -
😂 Aslında saçma gibi ama yasaya uygun
tedbir bağlamında olabilir teknik olarak yorumları bekliyorum
- - - Updated - - -
😂 Aslında saçma gibi ama yasaya uygun
tedbir bağlamında olabilir teknik olarak yorumları bekliyorum
Cevap: Karımın avukatından nafaka isteyebilirmiyim
Avukat davada taraf değildir. Adı üstünde vekildir. Avukatla evlenmiş olamayacağınıza göre ondan nafaka istemek mümkün değildir :)