Ev sahibi noterden yazi gonderdi
Merhaba.Mayis 2018 de sozlesmem bitiyordu buna ragmen ben evi bosaltmak istemiyordum fakat ac gozlu ev sahibi noterden yazi gonderip tahliyemi istedi. Mecburen evi bosalttim.ihtarnamede kendim oturacagim yaziyordu fakat gecen gun evi kiralik ilanlarinda gordum ve benden aldigi kiranin neredeyse 500 tl fazlasiyla koymus.Biraz arastirdim 3 sene boyunca kendisinden ve bakmakla yukumlu oldugu kimseler harici kiraya veremezmis. Simdi ben bu arkadasa dava acsam noter yazim elimde yok arsivlerde cikar mi hangi noter oldugunu da hatirlamiyorum.bu arkadastan neler talep edebilirim kazanma ihtimalim nedir? Cevaplariniz icin tesekkur ederim.
Cevap: Ev sahibi noterden yazi gonderdi
Alıntı:
Orhnbstn rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.Mayis 2018 de sozlesmem bitiyordu buna ragmen ben evi bosaltmak istemiyordum fakat ac gozlu ev sahibi noterden yazi gonderip tahliyemi istedi. Mecburen evi bosalttim.ihtarnamede kendim oturacagim yaziyordu fakat gecen gun evi kiralik ilanlarinda gordum ve benden aldigi kiranin neredeyse 500 tl fazlasiyla koymus.Biraz arastirdim 3 sene boyunca kendisinden ve bakmakla yukumlu oldugu kimseler harici kiraya veremezmis. Simdi ben bu arkadasa dava acsam noter yazim elimde yok arsivlerde cikar mi hangi noter oldugunu da hatirlamiyorum.bu arkadastan neler talep edebilirim kazanma ihtimalim nedir? Cevaplariniz icin tesekkur ederim.
Aç gözlü ev sahibiniz, evi boşaltmanızı istemeden önce sizden zam yapmanızı talep etti mi?
Cevap: Ev sahibi noterden yazi gonderdi
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Aç gözlü ev sahibiniz, evi boşaltmanızı istemeden önce sizden zam yapmanızı talep etti mi?
Soyle ki ilk senemde 750 tl olan kirami oglum gelecek evi bosalt dedi fakat bunu sozlu ilettigi icin bosaltmadim.bende tasinma masraflarindan oturu durumu izah ettim ve bir senelik daha sozlesme yaptik 150 tl zamla 900 tl almaya basladi tabi ben biraz direndim fazla zam yapilmaz vs diye soylenmeye ama mecburen devam ettik. Tasinacagim gun komsularimdan biri bu ev sahibinin surekli boyle yaptigini yani bi iki senede bir kiraci degistirdigini soyledi. Bu da bana 1400 tl zam yapamayacagini anladi ( yeni ilanin 1400 tl olmasindan dolayi ) en kolay yolu secip noterden kendim oturacagim diye ihtarname gonderdi. Kira