Hakem heyeti ile ilgilidir
turkcell sitesinden 2018 yılında şubat ayında General Mobile GM8 cihazı almıştım. yaşanan olumsuzluklar yüzünden hakem heyetine verdim. ve hakem heyeti bu durum da karşı taraftan savunma istemektedir. Savunma yapılması için tebligat yoluyla şikayet edilen firmaya yani Turkcell e gönderir. Bu durum da savunmayı Turkcell mi yapar yoksa Turkcell savunma yapması için tebligatı yetkili distribütöre mi gönderir? Bu konu hakkında bilgi alabilir miyim?
Ayrıca 06.11.2018 de başvuru yapmıştım. 07.11.2018 de karşı taraftan savunma istenmiş olup 11.12.2018 de savunma geldi. Fakat hala gündeme alınmadı
Cevap: Hakem heyeti ile ilgilidir
Siz kimin aleyhine başvurmuşsanız THH ona gönderir.
Tarafı yanlış belirtmişseniz, sonuçta başvurunuz reddedilir.
Cevap: Hakem heyeti ile ilgilidir
Ne tür bir olumsuzluk yaşadığınızı bilmiyoruz, zaten yazınız da pek okunmuyor. Ama husumetin yanlış yöneltilmesi çok sık yapılan bir yanlış. Umarız doğru yere göndermişsinizdir. Eğer muhatabınız distribütör idiyse (olumsuzluk sebebini bilmediğimizden bunu söyleyemeyiz) ve siz husumeti turkcell'e yönelttiyseniz, turkcell bu savunma isteiğini bir yere göndermez. turkcell buna cevap vermese ve THH turkcell'i hatalı bulsa bile mahkemeye giderseniz haksız çıkarsınız. Bu tür örnekler de bu forumda dile getirildi.