Avukatlık bürosu tarafından olmayan borca istinaden istenen dosya masrafı.
Kısaca anlatmak gerekirse konu şu şekilde. Vodafone daki faturalı hattımı faturasıza çevirmek için müşteri hizmetleri ile irtibata geçtim. Talebim üzerine hattımı faturasıza çevirdiklerini, son bir fatura çıkacağını ve onuda ödeyince herhangi bir borcum kalmayacağını söylediler. Kısa süre sonra son çıkan faturayı ödedim, ancak aylar sonra yine teyit amaçlı sorgulama yaptığımda vodafone müşteri hizmetleri tarafından hattımın faturasıza çevrilmediğini ve 4-5 aylık bir fatura çıktığını öğrendim vodafone'u arayıp itirazda bulundum. Kayıtlarım dinlendi, haklı olduğum anlaşıldı ve belli bir süre sonra bu borcun silineceği iletildi. Uzunca bir süre kendileriyle bu konuda saatlerce konuştum ve bu borç 1 sene gibi bir süre kaldı.Borcu avukata aktarmışlar, avukatın tahsildarları tarafımla irtibata geçip defalarca borcu talep ettiler ancak vodafone'la yaşanan sorunu aktardım bir sürü tartışmalar yaşadım neyse sonunda vodafone avukatlık bürosu ile irtibata geçip benden kaynaklı bir sorun olmadığını ve borcumun bulunmadığını kendilerine söylemiş. Borç silindi ancak bu seferde avukatlık bürosu benden dosya masrafları adı altında 259 Türk Lirası talep etmekte, bu konuda ne yapabilirim. Yazım yanlışlarım, anlatım hatalarımdan dolayı özür dilerim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Avukatlık bürosu tarafından olmayan borca istinaden istenen dosya masrafı.
Anlattığınıza göre İcra takibi yapılmamış ayrıca yapılsa bile bu Vodafone ‘dan kaynaklı bir durum ve Vodafone bu sorunu hukuk bürosunu arayarak düzelttirmiş , bu yüzden sizin onlara herhangi bir ödeme yapma zorunluluğunuz yok . İsteseler de yasal bir şey yapamayacaklardir . (Sizin anlattıklarınıza göre )