Telefondan Hakaret ve Tehdit Nedeniyle Hakkımda Suç Duyurusunda Bulunulmuş
Geçen sene 17 yaşındayken faebookta sahte bir kız hesap açtım. Hakaret ettiğim kişi bu hesabı ekleyip beni kız sandığı için hesabı taciz ettikten sonra telefon numarasını verdi. Ben de üniversite sınavlarına hazırlanan ergin olmayan ve biraz düşüncesiz olduğum için bu kişiyi arayıp kendi uydurduğum senaryoya dayanarak hakaret ettim. Senaryomda Esma adında bir öğretmeni sürekli aradığı için ona hakaret edecektim. Daha sonra bu kişi beni savcılığa şikayet etmiş. Hatta savcılığa '' seni öldüreceğim'' dediğimi söylemiş ancak ben seni öldüreceğim diye bir şey söylememiştim. Hat sahibi babam olduğundan emniyet babamı çağırdı ve babam da beni arayıp bu durumu anlattı. Sizce benim durumum ne olacak ? Bu arada sahte hesabı daha sonra başıma bela gelir diye kapattım. Sadece birkaç aylığına kullandım
Cevap: Telefondan Hakaret ve Tehdit Nedeniyle Hakkımda Suç Duyurusunda Bulunulmuş
Alıntı:
Mustafa Tilki rumuzlu üyeden alıntı
Geçen sene 17 yaşındayken faebookta sahte bir kız hesap açtım. Hakaret ettiğim kişi bu hesabı ekleyip beni kız sandığı için hesabı taciz ettikten sonra telefon numarasını verdi. Ben de üniversite sınavlarına hazırlanan ergin olmayan ve biraz düşüncesiz olduğum için bu kişiyi arayıp kendi uydurduğum senaryoya dayanarak hakaret ettim. Senaryomda Esma adında bir öğretmeni sürekli aradığı için ona hakaret edecektim. Daha sonra bu kişi beni savcılığa şikayet etmiş. Hatta savcılığa '' seni öldüreceğim'' dediğimi söylemiş ancak ben seni öldüreceğim diye bir şey söylememiştim. Hat sahibi babam olduğundan emniyet babamı çağırdı ve babam da beni arayıp bu durumu anlattı. Sizce benim durumum ne olacak ? Bu arada sahte hesabı daha sonra başıma bela gelir diye kapattım. Sadece birkaç aylığına kullandım
Danışılacak bir şey kalmadı. Kişiden özür diledim o da şikayetini geri çekti. Zaten olay çok uzun zaman önce oldu ve kişiyi bir daha rahatsız etmedim. Konunun gereksiz yer kaplamaması için silinmesini talep ediyorum. Zaten kimse cevap vermemiş.
Cevap: Telefondan Hakaret ve Tehdit Nedeniyle Hakkımda Suç Duyurusunda Bulunulmuş
Birisi soru sormuş, beş sene sonra biri cevap vermiş. Ben google ile soruma cevap ararken bu sayfayı buluyorum ve sorumun cevabına ulaşıyorum. Ama bu verilen cevap 5 sene sonra verildiği için soruyu soranın hiç işine yaramadı.
Ya da soruyu sormuş, kimse cevap vermemiş, kendisi sorunu çözünce nasıl çözüldüğünü yazmış. O sayfaya ulaşanlara bir cevap olmuş.
Forum, budur. Özel olarak soru sorulup, başka kimsenin görmeyeceği cevaplar alınan bir yer değil. Bu yüzden siz foruma üye olurken buraya yazacağınız her şeyin kamuya ait olacağını ve silinemeyeceğini kabul ettiniz. Forumların doğası bu zaten.
Yukarıda sizin de bir sorunuz ve bunun nasıl bir sonuca ulaştığı yazıyor. Benzer duruma düşenler için çok değerli bir bilgi. Bunu silerek ihtiyacı olabilecek birinin bundan mahrum kalmasını neden isteyesiniz ki?