Türkiye'ye gelmekten çekiniyorum - hakkımda yakalanma kararı hk.
Merhabalar,
Ben yurtdışında özel hastanede çalışan birisiyim. Çevremden bazı beni çekemeyen kişilerin hakkımda FETÖ'cü diye ihbarda bulunmuş olmalarından ciddi anlamda çekiniyorum. Bu yüzden yılda ancak bir defa gelebildiğim vatanıma gelmekten çok çekiniyorum. Bir arkadaşımın tanıdığı Türkiye'de savcı, TC kimlik numaramı verdim, o kontrol etmiş birşey gözükmüyormuş (ne kadar doğru bilmiyorum, ama çalıştığım hastanede benimle çalışan güvendiğim bir doktor). E-devlette'de birşey görünmüyor. FETÖ davalarını sisteme girmiyorlarmış, yurtdışından gelenleri yakalamak için. Ama bu ne kadar doğru? Savcı'da mı göremez?
Sizce ne yapmalıyım? Türkiye'ye gitmeden önce polisi kendim arayıp, şu şahıslar benim hakkımda yanlış beyanlarda bulunmuşlar vs şeklinde birşey söyleyip mı gitsem? Yoksa hiç mi gitmesem, riske girmeye deymez mi? FETÖ davalarından alınanlar sanırım uzun bir zaman içeride tutuluyorlar, mahkemeleri geç görülüyor.
Tecrübesi olanlar bu konuda bana bilgi verirlerse çok sevinirim.
Cevap: Türkiye'ye gelmekten çekiniyorum - hakkımda yakalanma kararı hk.
Gbt ye de bakmak lazım. Ancak bu soruşturmalar gizli yürütüldüğünden uyap ekranında gözükmüyor olabilir. Alternatif olarak konsolosluktan bir avukata cekaletname çıkarıp gönderebilirsiniz. Bir de o araştırma yapsa süprizle karşılaşma riski minimum seviyeye iner. Ama garanti beklemeyin çünkü kovuşturma gizli yApılıyor olabilir.
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Gbt ye de bakmak lazım. Ancak bu soruşturmalar gizli yürütüldüğünden uyap ekranında gözükmüyor olabilir. Alternatif olarak konsolosluktan bir avukata cekaletname çıkarıp gönderebilirsiniz. Bir de o araştırma yapsa süprizle karşılaşma riski minimum seviyeye iner. Ama garanti beklemeyin çünkü kovuşturma gizli yApılıyor olabilir.
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok teşekkürler yanıtınız için. Pekii GBT'de birşey yoksa, çekinmemi gerektirecek bir durum olmaz değil mi? Ve savcı kontrol edip birşey görmemişse, buna güvenebilir miyiz? Savcılarda herşey gözüküyor değil mi?
GBT'de yoksa, arama yoktur diye bir kesinlikle söylenemez.
Mesela birkaç ay önce pasaport başvurusu yapınca kendisine pasaport gönderilen kişinin havaalanında yakalandığını duymuştum. Oysa pasaport başvurularında arama var mı diye kontrol ediliyor.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
GBT'de yoksa, arama yoktur diye bir kesinlikle söylenemez.
Mesela birkaç ay önce pasaport başvurusu yapınca kendisine pasaport gönderilen kişinin havaalanında yakalandığını duymuştum. Oysa pasaport başvurularında arama var mı diye kontrol ediliyor.
Peki savcilarda mi göremez? Mesela bir bassavci göremezmi?
Görse de,
neden söylesin?