Araç kredisini kapattım banka rehni kaldırmıyor!
Merhaba.
Xbanktan aldigim 36 ay vadeli otomobil kredisini vadesine 1 yıl kala kapattım. Geri kalan borcu ödeyen kişi arabayı satmak üzere anlastığım kişiydi ve kalan borcu yatırırken rehin kaldırma yazısının 1-2 saat içinde verilecegi söylendiği için borcu ödemişti.
Ancak banka 1 sene önce kredi kartımın çalınması ve kullanılması nedeniyle halen kredi kartı borcu bulunduğunu bildirerek arac üzerindeki rehni kaldırmaktan imtina etmektedir.
Kredi kartımın çalınması ve kullanılmasına itiraz etmiştim ve itirazımın sonucu halen tarafıma bildirilmemişti.
Şu an hem arabayı alacak olan kişi (kalan borcu ödeyen kişi) ve tabiki ben çok zor durumdayım. Adam beni ayrıca tehdit etmektedir.
Bankanın böyle bir hakkı varmıdır. Kredi kartı ve otomobil kredisi ayrı sözleşmelerdir ve teminatları ayrıdır.
Ne yapabilirim, kaldıki kredi kartı borcu 1 yıl geçtiği için artmış ve ödenemez bir rakama ulaşmıştır. Ayrıca banka benim itirazımı bildiğim kadarıyla 180 gün içerisinde sonuçlandırıp cevap vermesi gerekirken halen cevap vermemiştir.
Acil yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.