Elektroniksigara net tarafından dolandırıldım?
Arkadaşlar selam. Dün sigarayı bırakmak için elektronik sigara ürünüme birtane kafa aldım (coil). fakat satıcı tamamen alakasız birşey göndermiş. Şöyle diyim benim aldığım 80 TL lik ürün ise satıcı 40 50 TL lik birşey göndermiş. Araştırdığımda satıcının bu işi çocuk oyuncağı gibi yüzlerce kişiyi dolandırdığını gördüm fakat kimse şikayet etmemiş sanırım. Ben bu kişiyi şikayet etmek için nasıl bir yol izleyebilirim?
Satıcının Diğer Yaptığı Dolandırıcılıklar : Link
Cevap: Elektroniksigara net tarafından dolandırıldım?
Bu, satışı yasak illegal bir ürün değil mi?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Normalde yasak ama artık marketlerde bile bulunur halde. Sanırım satıcı da buna güveniyor değil mi? Bir şey yapamaz mıyım?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Evet satışı yasak ancak kullanımla ilgili net bir kanun yok diye biliyorum. Sadece zararları ile ilgili gündeme geliyor. Dolandırıldığınızı düşünüyorsanız şikayet etmelisiniz. Çoğu satıcı bu dolandırıcılığı yaparken yasak bir ürün söz konusu olduğundan insanların şikayet etmeyeceğine güveniyor. Bu cihazlarla ilgili bir forumda şöyle bir tecrübe okumuştum benzer bir durumda şikayet ediliyor. Savcı peki sen yasak bir şeyi niye alıyorsun diye soruyor. Şikayetçi kişide sigarayı bırakmak için böyle bir hata yaptığını söylüyor ve işlem başlatılıyor. Sonuçta bir uyuşturucu değil bu kadar çekinilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bunu satmak yasak. Kullanmanın yasak olduğu ile ilgili bir bilgim yok. Dolayısı ile iki türlü şikayet edebilirsiniz. Hem yasak bir ürünü sattığı için şikayet edebilirsiniz, hem de dolandırıcılık iddiasında bulunabilirsiniz.
Hmm. O Zaman Bir Şansım Var :) Benim Bu Konularla Hiç Bir Bilgim Yok.
Nasıl Bi Dilekçe Yazıpta Savcılığa Şikayet Etmem Gerekir Biraz Açıklar Mısınız? Veya Dilekçe Örneğini Bulabileceğim Bir Yer Varmı? Teşekkürler :)
Siz yaptığınız eft - havalenin dekontu ve alışverişin kanıtlanabileceği özel konuşma veya sipariş sayfasınınçıktısını alıp adliyede savcılık ön büroya gidip durumu izah edin. İfadeniz alınır işleme konur. Karşı taraf ifadeye çağrılır ve kovuşturmadan sonra savcılık mahkemeye sevkeder veya suça dair bir durum tespit edilmezse takipsizlik verir.
CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi